Gemeente Deventer

Week 27, 6 juli 2006

De schouders onder de gehandicaptensport in Deventer

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR ECHTPAAR VAN HOOF-VAN DER HORST

Bij Koninklijk Besluit zijn C.J.M. van Hoof en B.I. van Hoof- van der Horst beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun bijzondere verdiensten voor de gehandicaptensport in Deventer maar ook ver daar buiten.

Loco-burgemeester Jos Fleskes speldde hen de onderscheidingstekens op tijdens de feestelijke barbecue. Daarbij waren aanwezig de sporters die tijdens de Special Olympics, gehouden op 10 en 11 juni in Hogezand Sappemeer, maar liefst 28 medailles wisten te winnen. Ook de grote groep vrijwilligers die met elkaar de Special Olympics mogelijk maakte was aanwezig.

C.J.M. van Hoof

Van Hoof is sinds 1980 actief als voetbalcoach en scheidsrechter (tot 2000) en voorzitter (sinds 2000) van S.V. Colmschate. Maar ook als vrijwilliger en organisator zet hij zich in. Hij is de initiatiefnemer voor het organiseren van voetbaltrainingen en wedstrijden voor jonge spelers met een verstandelijke handicap.

Sinds 1988 is hij actief als zweminstructeur voor Stichting De Klup. Hij begeleidt elke zaterdag kinderen met een verstandelijke handicap bij het leren zwemmen. Ook is hij sinds 1988 twee dagen lang âdeâ Sinterklaas op vele peuterklassen in de gemeente.

Sinds 2002 is hij voorzitter van de organisatiegroep van de Nationale Special Olympics afdeling Deventer. In dat jaar was Deventer organisator voor dit nationale evenement.

B.I. van Hoof-van der Horst

Sinds 1988 is Van Hoof-van der Horst vrijwilligster van Stichting De Klup waar zij zwemlessen geeft aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zet zij zich in voor andere activiteiten van de stichting en is zij sinds 1999 secretaris van het stichtingsbestuur.

Sinds 2000 is zij actief als vrijwilligster voor S.V. Colmschate en sinds 2002 lid van de stuurgroep National Special Olympics afdeling Deventer.

Publicatiedatum: 6-7-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 6 juli 2006