KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

7-7-2006

WK Yngling - Nederlandse Ynglingzeilsters kunnen kansen niet benutten

Op de voorlaatste dag van het Wereldkampioenschap in de Ynglingklasse zijn drie races gevaren in het Franse La Rochelle. Helaas konden de drie Nederlandse boten de kansen die er lagen in de drie races niet goed benutten. Stuurvrouw Janneke Hin is met haar bemanningsleden van een zesde naar een tiende plaats gezakt. Stuurvrouw Mandy Mulder heeft vandaag zeker goed gepresteerd, maar staat met haar bemanningsleden Marije Faber en Floortje Hendriksen op een twaalfde plaats en
stuurvrouw Annelies Thies is iets gestegen in het klassement en staat nu op een twintigste plaats.

Er viel vandaag gewoon veel te winnen en te verliezen, zo meldt bondscoach Jaap Zielhuis. De Ned 11 met Janneke Hin, Annemieke Bes en Petronella de Jong had alle kans om van een zesde plaats op te stomen naar de top drie, zeker omdat zij tot vanmorgen geen écht slechte wedstrijd hadden. Helaas liep het anders: met een serie van 26-7-28 duikelden de dames naar een tiende positie in het klassement. Als zeilsters in de Ned 11 hadden grote moeite met de stroom waardoor de boot slecht van de startlijn kwam. En helaas lukte het niet om veel boten in te halen, terwijl dat normaliter door deze zeilsters goed lukt. In de laatste race werden ze tot overmaat van ramp vlak voor de finish ook nog door de jury bestraft met twee strafrondjes voor 'pompen', het onreglementair waaieren met het zeil. Dit kostte op dat moment tenminste 12 plaatsen.
Mandy Mulder. Marije Faber en Floortje Hendriksen (Ned 111) kenden al eerder in de week hun tegenslagen. Dat de dames over de nodige mentale veerkracht beschikken toonden ze vanochtend met een overtuigende eerste plaats. Met een 24 en een 13 staan ze twaalfde. De Ned 1 met stuurvrouw Annelies Thies en bemanningsleden Brechtje van der Werf en Marije Kampen kwam vandaag weer dichter bij de eerste tien in de wedstrijden. Zij finishten met een 12 20- 10. Met nog één race te gaan, staat de Ned 1 op een twintigste plaats in het tussenklassement.

Morgen, zaterdag 8 juli, staat één race op het programma.