Gemeente Tilburg

Datum
7 juli 2006

Tilburgse Turken uitgenodigd bij wedstrijd Galatasaray in Willem-II stadion

Ruud Vreeman: "ook enthousiasme kweken voor het Tilburgse voetbal"

Burgemeester Ruud Vreeman en wethouder Hans Janssen van Tilburg ontvangen zaterdag 8 juli enkele tientallen Turkse Tilburgers in het Willem II-stadion. De Turkse voetbalkampioen Galatasaray is momenteel op trainingsstage in Nederland en speelt om 16.00 uur een oefenwedstrijd tegen het Vlaamse Germinal Beerschot. De Turkse superclub overnacht in de regio om hier haar oefenschema af te draaien.

De door de gemeente uitgenodigde Tilburgers van Turkse afkomst hebben op verschillende manieren contact met de gemeente; vanuit instellingen, bedrijven, geloof en/of sociale betrokkenheid. Een prachtige aanleiding om samen met Turkse Tilburgers van een mooie oefenpartij met de Turkse kampioen te genieten", aldus burgemeester Ruud Vreeman, die wel meer voordelen ziet.

Rood-wit-blauw
Vreeman: "Natuurlijk ook een mooi moment om enthousiasme te kweken voor het Tilburgse voetbal. Misschien willen meer Tilburgse Turken spelen in het amateurvoetbal, maar wellicht lijkt een plaats op de tribune in het rood-wit-blauw bij Willem II ze ook wel wat."

De bestuurders ontvangen de Turkse stadsgenoten een uur voor de wedstrijd, die om 16.00 uur zal beginnen.

Voor de pers:
Uiteraard bent u van harte welkom bij de wedstrijd! U kunt zich vanaf 15.45 melden bij de hoofdingang van het Willem II stadion. Brugt Groenevelt, bestuurswoordvoering, 013 - 542 8333 / 06-126 16 887


---- --