Time : 13:51:38
Date : 07 July 2006
Sender Name: Kabinet Keulen

persmededeling kabinet Keulen: Sperperiode gemeente- en provincieverkiezingen van start

Vanaf zaterdag 8 juli gaat de sperperiode voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van start. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen brengt daarom even in herinnering welke reclame- en propagandamiddelen in de periode van 8 juli tot 8 oktober verboden zijn. Het ontwerpbesluit met deze bepalingen werd vandaag op voorstel van minister Keulen door de Vlaamse regering goedgekeurd.

Aanplakken kan alleen op door de gemeente opgerichte aanplakborden of op privé-terrein, wanneer de eigenaar daarvoor zijn toestemming heeft gegeven. Het aanplakken van affiches of het vervoer van materialen voor het aanplakken van affiches mag niet tussen 22 en 7 u. Ook gemotoriseerde optochten in het kader van de verkiezingen zijn tussen 22 en 7 u verboden.

Tijdens de sperperiode is het politieke partijen, lijsten, kandidaten en derden die propaganda willen maken voor partijen, lijsten of kandidaten verboden om geschenken of gadgets (aanstekers, balpennen, ballonnen, kalenders,...) te verkopen of verspreiden. Er mogen ook geen commerciële telefooncampagnes worden gevoerd of reclamespots op radio, tv of in de bioscoop worden uitgezonden. Gebruik maken van commerciële reclameborden of affiches mag evenmin, net als gebruik maken van niet-commerciële reclameborden of affiches groter dan 4 m2.

De sancties voor overtreders worden bepaald door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Een mogelijke sanctie voor een kandidaat die de bepalingen overtreedt, is het verlies van zijn of haar mandaat.

Persinfo:
Peter Dejaegher, woordvoerder van minister Keulen
gsm 0478/90.89.57- persdienst.keulen@vlaanderen.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL