Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 juni 2006

FINALE BATTLE OF AMSTERDAM 2006 op 8 juli
Sterren uit straatcultuur strijden in de Melkweg

Zaterdag 8 juli vindt de Finale van de Battle of Amsterdam plaats in de Melkweg. Dit jonge Amsterdamse straatcultuurevenement is gratis en de deuren openen om 19:00 uur.

De openingsact van de avond is de Jeugd van Tegenwoordig, bekend van hun raphit Watskeburt. Naast de finalisten zullen ook jonge artiesten uit de straatcultuur op het podium staan, waaronder Nina (MC), Skitta & Sketch (MCs), WOTS (show basketball) en DJ Switch. Gastheer van de avond is MC Complex.

Hoofdact zijn de KrumpKings uit L.A., bekend van hun samenwerking met Madonna tijdens haar laatste wereldtournee en hun optreden tijdens de laatste oscaruitreiking. Deze grondleggers van de nieuwe dansstijl Krumping waren recentelijk ook te zien in videoclips van Missy Elliot, the Black Eyed Peas en the Chemical Brothers.

De KrumpKings brengen een spectaculaire show, waarin ze op het hoogste niveau tegen elkaar `battlen' om te tonen wat Krump allemaal in huis heeft. Daarnaast zal het Amsterdamse HipHop- Dance-Theatre ISH in een explosieve voorstelling demonstreren welke disciplines zij beheersen; van beatbox tot martial arts, van street- tot breakdance. Een spontane freestyle `jam' zit er ook wel in, met zoveel creatieve energie op het podium.

De afgelopen maanden werd er ook op hoog niveau `gebattled' in de Amsterdamse stadsdelen om een plek in deze grote finale. Tijdens de voorrondes konden deelnemers van 12 tot 22 jaar hun talent en `skills' met elkaar meten in verschillende disciplines. Naast dans, waaronder krumping, breakdance en martial arts, werd er ook gestreden in de categorie rap en urban vocals (beatboxing, r&b zang en raï).

De deelnemers die op het meeste `respect' van het publiek konden rekenen, gemeten met een applausmeter, zijn de finalisten. Deze finalisten vechten tijdens de finale in de Melkweg voor de titel `Battlemaster of Amsterdam 2006'. Voor deze gelegenheid is de Melkweg omgebouwd tot een arena in gladiatorstijl.

De uiteindelijke winnaars krijgen een optreden aangeboden in de Amsterdamse club Bitterzoet. Daarnaast zal er een optreden zijn in het Amsterdams Historisch Museum tijdens de Museumnacht op 4 november 2006. Andrew Makkinga, hiphop dj van 3fm, zal daarbij host zijn. De winnaar in de categorie rap / urban vocals krijgt studiotijd aangeboden en een bekend kledingmerk sponsort de outfit van de winnaar in de categorie dans.

Nb. Er zullen nog twee voorrondes plaatsvinden, op 17 juni in de Baarsjes en op 2 juli tijdens het Kwakoe Festival in Zuid Oost. Jongeren tussen de 12 en 22 jaar die woonachtig zijn in deze stadsdelen kunnen zich nog inschrijven. Iedereen is welkom om deze battles bij te wonen.

Krumping
De dansstijl Krumping is geïnspireerd door traditionele Afrikaanse dans en werd verder ontwikkeld in de straten van South Central Los Angeles. Voor veel jongeren vormt het een nieuwe levensstijl en een manier om in de armste wijken van de stad respect én zelfrespect te verwerven. Krump lijkt op een oer- Afrikaans tribal gevecht, met een mix van breakdance en snelle korte bewegingen. De dansers uiten hun creativiteit en opgekropte emoties in deze snelle, intense en agressief ogende dansstijl.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, interviews óf het bijwonen van een battle / de finale:

De MediaVilla I 020-7176215 I www.demediavilla.nl
Kim Middelbosch I kim.middelbosch@demediavilla.nl
Zie ook: www.battleofamsterdam.nl I www.krumpkings.com I www.ish-events.com

Hoge resolutie foto's via www.demediavilla.nl keuze beeld -> keuze album - > login rechtsboven -> username: 'pers' -> password: 'mediavilla'


---- --