Gemeente Geertruidenberg


Hardcorefestival voor goed doel

Op zaterdag 8 juli vanaf 12.00 uur start op het handbalterrein HMC aan de Kloosterweg in Raamsdonksveer een hardcorefestival. Het festival eindigt rond middernacht. Dit twaalf uur durende festival, genaamd: ff stampen dan, met o.a. Promo, Partyraiser, Angerfist en vele andere bekende djs, is georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijnsinstelling Trema in samenwerking met verslavingsinstelling Novadic-Kentron en Welzijnsinstelling Vertizontaal uit Breda. Een groep van zon 25 jongeren afkomstig uit de gemeente Geertruidenberg, het land van Heusden en Altena en omgeving Breda zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen van dit grootse Outdoor-project. De verwachting is dat er ongeveer 1000 jeugdige bezoekers op dit festival afkomen.

Samenwerking

Door de jongeren is een goed doel uitgekozen waar de eventuele opbrengst naar toe zal gaan; te weten KiKa, dat staat voor kinderkanker. Woningbouwverenigingen WSG, Volksbelang en de gemeente Geertruidenberg hebben een financiële garantie afgegeven waardoor het mogelijk is om dit evenement te organiseren. Verder wordt er op 8 juli intensief samengewerkt met een groot aantal leden van de handbalvereniging HMC, zij fungeren deze dag als gastheer en zij dragen zorg voor het horeca-gedeelte.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit hardcore festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via ticketbox voor 22,00. Op 8 juli is het uiteraard ook nog mogelijk om kaarten te kopen aan de kassa van het terrein voor 27,00.

Maatregelen

Voor de bezoekers uit de regio is een busregeling getroffen waardoor bezoekers tegen een scherpe prijs op een veilige manier van en naar dit evenement kunnen komen.

Bezoekers kunnen, nadat zij het festivalterrein hebben betreden, het terrein uiteraard weer verlaten, maar niet meer voor een tweede keer betreden, tenzij de toegangsprijs opnieuw wordt betaald. Met deze maatregel is het vrijwel uitgesloten dat bezoekers zich in de directe omgeving gaan ophouden.

Verder is er de hele dag een professioneel beveiligingsbedrijf op het terrein aanwezig, waardoor de veiligheid voor bezoekers en personeel optimaal gewaarborgd kan blijven.

Dit muziekevenement kan en zal geluidsoverlast met zich meebrengen voor de directe leef- en woonomgeving. De organisatie vraagt daarvoor begrip en zal met het plaatsen van de geluidsboxen zoveel mogelijk rekening houden met de directe woonomgeving om op die manier de overlast tot een minimum te beperken.