Nederlandse Moslim Omroep

Aboutaleb en Ebru Umar in heftige discussie met jonge moslims in Meetingpoin


----------
PERSBERICHT

Meetingpoint: zaterdag 8 juli 2006 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 1

Meetingpoint is een multicultureel programma waarin jongeren van verschillende culturen, etniciteiten en religies in discussie gaan met elkaar en met prominente gasten over onderwerpen als integratie, inburgering, loverboys, racisme, abortus, politiek, hoofddoekjes, etc. Gasten die al eerder mee hebben gewerkt aan het programma zijn o.a. Ayaan Hirsi Ali, Rita Verdonk, Naima Azough, Theodor Holman, Alexander Pechtold, Laetitia Griffith, Fatma Koser Kaya, Mohammed Benzakour en vele anderen.

In de aanval!
Deze keer in Meetingpoint de spraakmakende gasten wethouder Ahmed Aboutaleb, columniste Ebru Umar en filosoof Bart Brandsma die een felle discussie voeren met het multiculturele jongerenpanel. De centrale vraag luidt: Hoe komen moslims en niet moslims nader tot elkaar? De jongeren reageren hierbij o.a. op de volgende opmerkingen: Ahmed Aboutaleb: "Ik roep alle moslims op; mobiliseer je zachte krachten en gebruik die vinger niet steeds voor beschuldigingen". Ebru Umar: "Hou die religieuze gevoelens lekker privé en gebruik de islam niet als excuus voor wangedrag". Bart Brandsma: "Verschuif dat vergrootglas eens naar de autochtonen met hun superioriteitsvertoon". Vuurwerk is verzekerd, maar Meetingpoint komt ook met oplossingen.

Verder is het reportersduo Lutein van Kranen en Lamia abbassi zoals altijd weer van de partij. Ook zij houden zich bezig met oplossingen in het kader van het nader tot elkaar komen van moslims en niet-moslims. Zij legden dit vraagstuk voor aan het winkelend publiek in Amsterdam....met verrassende uitkomsten! Rapster Lady Di geeft haar visie over deze kwestie middels haar brutale, maar scherpe teksten.


----------