Gemeente Enschede

Feest in Horstlanden Veldkamp

donderdag 06-07-2006

Op zaterdag 8 juli vieren de inwoners van Horstlanden Veldkamp een groot buurtfeest. Aanleiding vormt de afronding van het nieuwbouwproject De Nassau en de particuliere woningverbetering Horstlanden-Veldkamp. Wethouder Roelof Bleker van stadsvernieuwing is erbij om het startschot te geven voor de feestelijke evenementen.

Het feestprogramma bevat tal van activiteiten.

Om 17.00 uur start een optocht bij het Schuttershoes aan de Blekerstraat 77a, voorafgegaan door de drumband van het Muziekcorps der voormalige Schutterij. De Schutterij loopt via Pyrmontstraat, Emmastraat, Waldeckstraat, Blekerstraat en Nassaustraat en de nieuwe speelplek aan de Nassaustraat, naar het plein tussen de appartementencomplexen De Plaay en De Hesstegge. Hier wacht wethouder Roelof Bleker een koninklijke ontvangst. Hij opent het evenement officieel.

De bezoekers kunnen er onder het genot van een drankje genieten van de muzikale bijdrage van het buurtkinderkoor en van het orkest van de Schutterij. Aansluitend worden de feestgangers onder begeleiding van De Schutterij naar het Schuttershoes geleid waar een keur aan internationale hapjes wacht, speciaal voor de gelegenheid bereid door wijkbewoners. Wethouder Bleker inspecteert hier de speciale stoeptegels die door de kinderen zijn ontworpen.

De Theaterobers, de zanggroep van wijkbewoners, zal het eten op originele wijze ondersteunen en de bijeenkomst muzikaal afsluiten. In de zaal van het Schuttershoes is een tentoonstelling van oude foto's van de wijk te bezichtigen en draait een filmvoorstelling over de bouw van de nieuwe wijk De Nassau. Natuurlijk is het ook feest voor de kinderen: er zijn allerlei leuke dingen te doen.


---