Gemeente Delft

Multiculturele markt in Delft

Op zaterdag 8 juli 2006 van 11.00 uur tot circa 18.00 uur organiseert de gemeente Delft samen met Holland-Sun, Delft Goree festival en met bewoners uit Delft voor de derde keer de kleurrijke Multiculturele Markt in het centrum van Delft.

Op de Markt staan twee podia waar Reggae, de Braziliaanse samba, Afghaanse dans en Cubaanse Son & Latin en nog veel meer elkaar afwisselen. Tussen de twee podia staan ongeveer 50 marktkramen waar men (soms letterlijk) veel verschillende culturen kan proeven, zoals de Afrikaanse cultuur, Nepaleense folklore en Chineze Kaligrafie.

Op het St. Agathaplein vindt het Delft Goree festival plaats. Ook daar kan men genieten van diverse optredens en marktkraampjes. Dit festival staat vooral in het teken van de geschiedenis van de slavernij. Om het thema " Van Holland naar India via Afrika en weer terug" uit te beelden zal om 17.00 uur een boot met muziek vanaf het Legermuseum vertrekken. De boot zal worden vergezeld door de majorettes 'Kinderen uit Maasland'.

Ook staan de deuren van de Synagoge (aan de Koornmarkt) open en in de Openbare Bibliotheek in de Kruisstraat is een expositie van de schilder David uit Irak, waar zijn portretten van bekende mensen uit heel de wereld te zien zijn.

Het wordt het een dag vol zang, dans en ontmoetingen tussen verschillende culturen.

Noot voor de redactie (