Gemeente IJsselstein


Romeinse soldaten bezoeken Stadsmuseum
woensdag, 28 juni 2006 - 16:58 CET

Ter gelegenheid van het Provinciaal Museumweekend op 8 en 9 juli is er op zaterdag 8 juli bij het Stadsmuseum een Romeins living history-evenement.

'Romeinen als buur'
Helemaal in stijl van de tentoonstelling Romeinen als buur die op dit moment in het Stadsmuseum te zien is, wordt het publiek vermaakt en geïnformeerd over het leven van de Romeinse soldaat in deze contreien.

De living history-voorstelling wordt verzorgd door de vereniging Het Gemina Project. Gemina heeft zich speciaal verdiept in het leven van Romeinse soldaten en burgers, zoals die geleefd zouden hebben in het laatste kwart van de eerste eeuw na Christus.

Romeinse soldaten trekken ten strijde Demonstratie militaire training Er wordt onder meer een demonstratie gegeven van een militaire training met authentieke houten oefenwapens. Ook bereiden de soldaten ter plekke op een open vuur het eigen eenvoudige soldatenmenu. U komt van alles te weten over de militaire uitrusting van een Romeinse legionair. De gebruikte legeruitrusting, wapens en allerlei andere attributen zijn reconstructies, gebaseerd op archeologische vondsten en historisch onderzoek. Gemina heeft alles zelf nagemaakt en laat graag alle attributen aan u zien. Neem uw kans waar en laat u imponeren door een echte Romein!
De voorstellingen lopen van 11.00 tot 17.00 uur.

Gratis Rondje Musea
De provincie Utrecht trakteert in 2006 voor de vierde keer op een Gratis Rondje Musea. De Gratis Rondjes Musea 2006 vallen in het weekeinde van 8 en 9 juli en 14 en 15 oktober. Maar liefst 36 musea openen in de provincie Utrecht dan gratis hun deuren voor u! In deze weekenden kunt u één of meerdere musea bezoeken. Of u nu geïnteresseerd bent in moderne kunst, archeologische vondsten, vliegtuigen of kastelen, er is voor ieder wat wils.

Overzicht deelnemende musea

Programma museumweekend

Stadsmuseum en Kasteeltoren
Evenals vele andere musea in de provincie Utrecht, zijn het Stadsmuseum en de Kasteeltoren IJsselstein dit weekend gratis te bezoeken. Beide locaties zijn in verband met het living history-evenement op zaterdag eerder geopend, van 11.00-17.00 uur. Op zondag zijn het Stadsmuseum en de Kasteeltoren geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Voor informatie kunt u bellen naar (030) 688 68 00 (tijdens openingstijden, dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur). www.stadsmuseum.nl

Stadsmuseum: Walkade 2, 3401 DS IJsselstein
Kasteeltoren: Kronenburgplantsoen 9, 3401 BM IJsselstein