Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 15 juni 2006

StreetMasters 2006
Inline & Skateboarding, BMX, break- & streetdance

Dance Ground presenteert nieuwe naam: StreetMasters 2006

Het event Dance Ground heeft zijn naam aangepast naar StreetMasters. De naam StreetMasters communiceert beter wat het event inhoudt. In de hierna volgende communicatie zal Dance Ground de paraplu zijn, met als event StreetMasters.

Het event StreetMasters wordt het strijdtoneel voor de titel Zuid-Hollands beste binnen één van de 5 wedstrijden. In drie sporten en twee dansstijlen gaan jongeren tussen de 12 en 23 jaar de strijd met elkaar aan om de Zuid-Hollandse titel. Door middel van twee voorrondes en één finale wordt de winnaar bepaald.

Na twee jaar op het Rotterdamse skatepark succesvolle en spannende wedstrijden georganiseerd te hebben is er dit jaar ook een voorronde op het Haagse skatepark Malieveld. Programma:

. 8 juli Voorronde; Rotterdam, skatepark Westblaak,
. 15 juli Voorronde; Den Haag, skatepark Malieveld,
. 26 augustus Finale; Rotterdam, skatepark Westblaak.

Het programma loopt van 12:00 tot 22:00 uur en bestaat uit wedstrijden in de sporten: inline skaten, skateboarden (beiden in de 'aggressive-/parc-style'), freestyle (parc-style) BMX fietsen en de dansstijlen breakdance en streetdance. Aan de sporten kunnen individuen meedoen die hun skills en thrills willen showen en zich willen meten met leeftijdsgenoten. Voor de danswedstrijd kunnen zich groepen (duo's en grotere groepen) inschrijven.

De doelstelling van Dance Ground gaat verder dan de wedstrijden. Met de opzet van het event wil Dance Ground de doelgroep vooral de mogelijkheid bieden een kwaliteitsslag te maken. Zo is een gerenommeerde jury verantwoordelijk voor de beoordeling van de wedstrijden. Elke deelnemer krijgt een inhoudelijke en bruikbare feedback mee. De deelname van alle dansers wordt door Dance Ground opgenomen en nog voor het einde van de dag voor hen op DVD gebrand.

Onderdeel van prijzenpakket is een masterclass voor alle finalisten. In elk van de genoemde sporten en dansstijlen organiseert Dance Ground tussen de voorronde en de finale een masterclass, gegeven op een bijzondere locatie en door professionals. Hiermee zijn alle kansen weer open als de finalisten voor de laatste ronde aantreden.

Tussen de wedstrijden door geven nationaal bekende professionals demonstraties. Daarnaast worden er door gerenommeerde instructeurs drie workshops gegeven. Zo geeft Dr Dance advies aan beginnende en gevorderde dansers. Voor beginnende BMX-ers is er een workshop Flatlanden (dansen op een BMX fiets). En voor beginnende skaters een workshop Save Skate.

Ook voor de niet sportende bezoeker is het event zeker de moeite waard! De verschillende wedstrijden worden in stijl begeleid door DJ's. MC's lichten de skills en thrills tijdens de wedstrijden toe en geven commentaar op en wat er te zien is. De Dance Ground events zitten vol met sportieve top prestaties, spektakel en vooral een goede sfeer.

Toegang en deelname is gratis. Aanmelden kan via www.StreetMasters.nu

Contact:
Pers

Rock 'n' Roll Highschool
Jasper Dijkstra
jasper@rocknrollhighschool.nl
tel: +31(0) 10 - 20 67 230

Productie:
Stichting Playground
Kuno Bakker
kuno@danceground.nl
tel: +31 (0) 6 - 24 25 37 58

---- --