Rabo Champions Trophy Women


Op handtekeningenjacht tijdens de Shell Jeugddag

De openingsdag van de Champions Trophy staat geheel in het teken van de jeugd. Tijdens de Shell Jeugddag krijgen hockeyers uit de E-, D- en C-categorie de kans om een unieke dag te beleven vol spelletjes, handige clinics en de openingswedstrijd van de Nederlandse dames tegen Australië.

De jeugd heeft de toekomst. Daarom heeft de KNHB samen met Shell - de exclusieve sponsor van het jeugdhockey in Nederland - ook dit jaar weer een spetterend programma samengesteld voor de inmiddels traditionele Shell Jeugddag. Zo kunnen alle deelnemende kinderen (uit de E-, D- en C-categorie) zich uitleven in Shell Kids City. Onder deskundige begeleiding kunnen de jonge hockeyers trucjes leren, meedoen aan allerlei spelletjes en wedstrijden spelen tegen vriendjes en leeftijdsgenootjes. De clinics zijn al jaren een enorm succes en bieden een ideale mogelijkheid om aan je hockeytechniek te schaven. Om iedereen de kans te geven Kids City te ontdekken, worden alle deelnemers aan de Shell Jeugddag vooraf in groepen ingedeeld. Op die manier blijven de clinics overzichtelijk en veilig. Naast het hockeyen in de Shell Kids City krijgen de kinderen ook de kans om drie wedstrijden van de openingsdag van de Champions Trophy te bekijken. De eerste wedstrijd is meteen een hele interessante. Olympisch kampioen Duitsland neemt het in ons nationale hockeystadion in Amstelveen om 10.30 uur op tegen China. Een mooie gelegenheid om deze landen eens een keertje live in actie te zien in het Wagener Stadion. Na de lunch en twee blokken Shell Kids City (zie programma in het kader), volgt om 13.00 uur het duel tussen Nieuw Zeeland en Argentinië. Ook een mooie pot, want de Zuid-Amerikaanse ploeg heeft in Amstelveen sterren als Luciana Aymar en de spits van Laren Soledad Garcia in de gelederen.

Oranje in actie

Na opnieuw een blok Kids City komen aan het eind van de middag als klap op de vuurpijl onze Nederlandse dames in actie. Zij openen de Champions Trophy om 15.30 uur officieel tegen Australië. De wedstrijd is een herhaling van de finale van vorig jaar, die Nederland uiteindelijk met strafballen wist te winnen. Hopelijk hebben alle deelnemers aan de Shell Jeugddag hun oranje outfit aan, zodat ze de Nederlandse dames fanatiek kunnen aanmoedigen. Buiten het stadion valt er overigens ook genoeg te beleven. In het promodorp kunnen alle bezoekers van het toernooi terecht voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hockeyartikelen te bekijken in de diverse stands. Heb je nog een nieuwe stick of schoenen nodig, dan kun je tijdens de Champions Trophy misschien je slag slaan. Tot slot nog een tip voor alle deelnemers aan de Shell Jeugddag. Vergeet niet een pen, viltstift en stukje papier mee te nemen. Altijd handig als je handtekeningen van de Nederlandse en buitenlandse tophockeysters wil verzamelen. Want je weet maar nooit wie je tijdens de Shell Jeugddag allemaal tegen het lijf loopt!

Het programma van zaterdag 8 juli:

8.30 uur Vertrek eerste bus RAI richting Wagener Stadion

9.00 uur Complex open

9.30 - 10.45 uur Shell Kids City blok I *

10.30 uur Wedstrijd Duitsland - China (Wagener Stadion)

10.45 - 12.15 uur Shell Kids City blok II *

12.15 - 13.45 uur Shell Kids City blok III *

13.00 uur Wedstrijd Nieuw Zeeland - Argentinië (Wagener Stadion)

13.45 - 15.15 uur Shell Kids City blok IV *

15.30 uur Wedstrijd Nederland - Australië


* de kinderen worden vooraf ingedeeld in één van de vier blokken Shell Kids City

16 jun | SHELL KIDS CITY

16 jun | Gouden tips voor de Nationale Shell Strafbalcompetitie

14 jun | Indeling Shell jeugdkeepersclinic!

13 jun | Dames slaan eerste medaille Rabo Champions Trophy

07 jun | Young Umpire Challenge, second edition

31 mei | Voorlopige selectie Nederlands Dameselftal bekend

28 apr | Shell Jeugddag

25 apr | Shell Kids City

Disclaimer / Gebruiksvoorwaarden | Copyright | Ontwikkeld door Aspacts B.V. Login