Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Europese finale 'Best Student Company 2006' MEET 'The FUTURE BUSINESS STARS' Zaterdag 8 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur vindt in het Gouvernement in Maastricht de beurs 'Future Business Stars' plaats. De beste studenten-ondernemers uit EUROPA, 13 teams uit Zwitserland, Rusland, België, Roemenië, Denemarken, Noorwegen en Nederland, strijden om de titel 'European Best Student Company 2006'. Iedereen die geïnteresseerd is in jong ondernemerschap en innovatieve producten, is welkom de stands van de finalisten te bezoeken.

Zaterdag 8 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur Gouvernement a/d Maas Limburglaan 10 6229 GA Maastricht Toegang is gratis

EINDE PERSBERICHT Achtergrondinformatie / Noot aan de redactie De beurs 'Future Business Stars' maakt onderdeel uit van een tweedaagse finalestrijd die zal uitwijzen welke HBO Student Company zich de beste van Europa mag noemen. De 3e European Graduate Programme Competition vindt plaats op 7 en 8 juli op diverse locaties in Maastricht, Limburg. Dat de Europese finale daar plaatsvindt is geen toeval. Zowel de Provincie Limburg als de stad Maastricht stimuleren ondernemerschap onder jongeren en bevorderen contacten tussen jongeren en het bedrijfsleven. HBO Student Companies HBO Student Companies zijn echte bedrijven die tijdens de studie door studenten (met professionele begeleiding) worden opgericht. Doel hiervan is het ondernemerschap onder jongeren te bevorderen. Student Companies maken onderdeel uit van het wereldwijde project Junior Achievement (JA). JA wil jonge mensen helpen de economie van het leven te begrijpen door het zelf te ervaren, volgens het learning by doing principe. Ruim 7 miljoen studenten uit 97 landen doen hieraan mee. In Europa zijn ruim 1,7 miljoen studenten actief. In Nederland timmerden 625 studentenbedrijven (ongeveer 6.500 studenten) het afgelopen schooljaar aan de weg, deels in HBO Student Companies, deels in MBO College Companies. De sleutel tot jong ondernemerssucces Op vrijdag 7 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur zoeken én vinden jongeren, beleidsmakers en ondernemers de sleutel tot jong ondernemerssucces tijdens een congres in La Bonbonnière. U ontvangt hiervoor binnenkort een uitnodiging. Op zaterdagavond 8 juli wordt de Europese winnaar bekend gemaakt. Daarbij wordt door de jury onder andere gekeken naar het innovatief vermogen van het bedrijf, de kwaliteit van het businessplan, de marketingstrategie en de presentatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karina Bliek of Josephine van den Bogaard (bogaard@jongondernemen.nl) van Jong Ondernemen. Jong Ondernemen biedt in Nederland concepten voor studentenbedrijven op verschillende onderwijsniveaus, van basisonderwijs tot HBO/WO. www.jongondernemen.nl - telefoon: 070-3490150