Keversite Circuitdag 2006, tweedaags Kever-spektakel in Lelystad!

Lelystad, mei 2006 - Jong of oud, het maakt niet uit, bij iedere Nederlander roept de Kever wel een speciaal gevoel op. Noteer dan maar vast 8 en 9 juli! In dat weekend komen de meest uiteenlopende exemplaren van deze unieke auto bij elkaar op het RDW Circuit Lelystad voor de 2de Keversite Circuitdag! Er zijn onder andere behendigheidswedstrijden, dragraces en een onderdelenmarkt met workshops. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. De Keversite Circuitdag is daarmee een perfect uitstapje voor het hele gezin.

Succes smaakt naar meer. En dat 'meer' komt er met de Keversite Circuitdag 2006 in alle opzichten. Bleef de eerste editie nog beperkt tot één dag, dit jaar is het evenement uitgegroeid tot een tweedaags kijk-, doe- en genietspektakel. Kevers in alle soorten en maten zullen acte de presence geven, van oud tot nieuw, van origineel tot gerestaureerd en zelfs getuned.

Actie in overvloed. Allereerst is er de behendigheidsproef. Vorig jaar was dit onderdeel al een doorslaand succes. De één gebruikt de proef om zijn Kever beter te leren kennen, de ander om een zo snel mogelijke tijd op de klokken te zetten. Dat laatste gebeurt zeker bij een nieuw onderdeel, het dragracen over de kwartmijl! Zij aan zij in een zo kort mogelijke tijd in rechte lijn 402 meter afleggen. Op beide onderdelen zullen de Kevers worden ingedeeld naar vermogen. Spanning en spektakel zijn daarmee verzekerd. Elke luchtgekoelde Volkswagen is welkom.

Bij een evenement als de Keversite Circuitdag hoort natuurlijk ook een uitgebreide onderdelenmarkt. Naast de marktkramen van de meer professionele handel is er voor de particulier een zogenaamde 'kofferklepverkoop'! Wie meer wil weten over de techniek kan voor deskundig advies terecht in een aantal daarvoor speciaal ingerichte 'workshop'stands. Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er professionele kinderopvang waar de kleintjes de gehele dag worden beziggehouden. Met de diverse kinderactiviteiten heeft ook uw kind een onvergetelijke dag!

Met het testcircuit van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Lelystad heeft organisator Keversite.nl een unieke locatie in handen. Naast de centrale ligging beschikt het terrein over de modernste faciliteiten en is zodanig ruim van opzet dat de vele activiteiten elkaar geen moment in de wielen rijden. Het terrein is normaliter zelfs niet eens voor publiek toegankelijk! Voor de 2de Keversite Circuitdag heeft de RDW een uitzondering gemaakt en wordt het terrein omgetoverd in een waar evenementenpark.

De Keversite Circuitdag 2006 wordt gehouden op 8 en 9 juli op het RDW Circuit Lelystad, Talingweg 76, 8218 NX Lelystad. De toegangsprijs bedraagt EURO 10,00 per dag. Leden van Keverclub Nederland krijgen EURO 2,00 korting, Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang. Deelname aan de behendigheidsproef of kwartmijl dragrace kost EURO 10,00 per inschrijving (helm en gordel verplicht). Alle informatie, inclusief inschrijving voor de diverse onderdelen is te vinden op www.keversitecircuitdag.nl

---- --