Ingezonden persbericht


Wethouder Keur tevreden met het resultaat

Eredivisie basketbal naar de Vijf Meihal

De Stichting Eredivisiebasketbal Leiden en het Sportbedrijf Leiden hebben gekozen voor de Vijf Meihal als locatie voor het eredivisie basketbal. Dit is het resultaat van intensief overleg, waarbij is gekeken naar de beschikbare mogelijkheden en middelen in Leiden. In de Vijf Meihal kunnen zoveel mogelijk thuiswedstrijden en trainingen worden gehouden. Volgens wethouder Raymond Keur betekent dit een versterking van Leiden als sportstad. Keur: "Ik ben blij met de terugkeer van top basketbal in Leiden en erg tevreden over de het resultaat van de samenwerking tussen de Stichting en ons Sportbedrijf. Ook de medewerking van de andere huurders van de Vijf Meihal stel ik zeer op prijs."

Constructieve houding andere huurders.
Enkele vaste huurders van de Vijf Meihal, zoals de handbalvereniging Saturnus en de Leidse Korfbal Federatie hebben daarbij een constructieve rol gespeeld. Overigens kon op dit punt niet aan alle wensen van de Stichting worden voldaan. Verder hebben de Stichting en het Sportbedrijf afspraken gemaakt over materialen, onder andere over de speelvloer, basketbaltorens en scoreborden.

Doelstelling voor het grootste deel bereikt
De Stichting Eredivisiebasketbal Leiden heeft de gemeente Leiden vier maanden geleden benaderd. Het doel was om met de vereniging BS Leiden te gaan deelnemen in de hoogste klasse van de Nederlandse basketbalcompetitie. De Stichting verzocht de gemeente dan ook te helpen bij het zoeken van een accommodatie. Met de Vijf Meihal kunnen de plannen voor het grootste deel worden gerealiseerd. De Stichting geeft nog wel aan de collega-verenigingen nodig te hebben om in te schikken op enkel doordeweekse avonden.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.


---- --