Ingezonden persbericht


Burgemeester Lenferink neemt onderzoeksrapport 'Wanneer Werkt Participatie' in ontvangst

Wanneer werkt burgerparticipatie?

Burgemeester Lenferink neemt op donderdag 6 juli om 14.30 uur het onderzoeksrapport 'Wanneer Werkt Participatie' in ontvangst. De gemeente Leiden heeft samen met de gemeente Dordrecht onderzoek laten doen naar burgerparticipatie in beide steden. De gemeente Leiden hecht veel waarde aan burgerparticipatie en inspraak. Het is een middel om de spreekwoordelijke kloof met de burger te dichten. Maar wat is het effect van de participatie? En hoe kan het beter georganiseerd worden?

De presentatie van het onderzoeksrapport vindt plaats bij NICIS die het onderzoek op verzoek van beide gemeenten heeft laten uitvoeren. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Partners+Pröpper.

Het programma van de bijeenkomst:

14.30 uur Ontvangst en welkom door dhr. A.G. Schouw, algemeen directeur NICIS 14.35 uur Presentatie rapport door onderzoeksbureau Partners+Pröpper 14.40 uur Overhandiging onderzoeksrapport aan vertegenwoordigers gemeente Leiden en gemeente Dordrecht 14.45 uur Reactie dhr. H.J.J. Lenferink, burgemeester gemeente Leiden 14.50 uur Reactie mevrouw N. Albayrak, wethouder gemeente Dordrecht 14.55 uur Afsluiting
15.00 uur Einde bijeenkomst

Locatie: NICIS is gevestigd in het gebouw van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) aan de Laan van Nieuw Oost Indië 300 te Den Haag.

Noot voor de redactie/