Ingezonden persbericht


Deltaweek zeilwedstrijden 2006

PERSBERICHT VOOR DE SPORTREDACTIE

Wachten loont in de 36e deltaweek

Vandaag maandag zeilt de wedstrijd vloot van de Zeelandbrug bij Zierikzee naar st Annaland op Tholen. Net als gisteren moest er bij de start op wind worden gewacht zodat er met grote tussenpozen moest worden gestart. Toen alle boten eenmaal waren gestart trok de wind aan tot een mooie windkracht 3 tot 4. Met die wind en het mooie weer werd het nog een perfecte zeildag.
Een aantal schippers finishte formeel niet of trokken zich terug na de finish.
Ook schipper Schotman van de boot de Strandloper trok zich sportief terug omdat hij een van de boeien van de baan had gemist. Hij hield er wel een mooie zeildag aan over.
In de Buutengaetsrace, de naam van de race van vandaag is de hoofdprijs voor de rond en platbodem jachten een magnum korenwijn van een bekend Roosendaals merk. Deze prijs werd gewonnen door de familie Overwater uit Mijnsherenland met het jacht de Schuimer.

Uitslagen Buutengaetsrrace van maandag 3 juli

ORC 1

1e Solex van schipper Jose Veen uit Gorkum

2e tt Soeticheyt van schipper Aad de Ruyter uit Londen Engeland

ORC 2

1e Twee gezusters van schipper Hans Zuiderbaan uit Terneuzen
2 e Stille Wilde van C van Leeuwen uit Hellevoetsluis

ORC 3

1e Chou Chou van schipper Joachim Schultze uit Overath Duitsland
2e Cadans van schipper Bert Stolp uit Meer Belgie

ORC 4

1e Lazy Sunday van schipper H de Vos uit Oost-Souburg
2e Impuls van schipper C Baas uit Weteringbrug

Rond en Platbodems B&C

1e SChuimer van de Famielie Overwater uit Mijnsherenland
2e Nieuwe Maen van Ede van der Dussen uit Moergestel

Ongemeten

1e Challenger van Peter Huurman uit Goes

2 de Pincoya van C van Leengoed uit Halseren.

Programma voor de Deltaweek 2006
De rest van het programma voor de 36ste Deltaweek is als volgt: Dinsdag 4 juli: Wedstrijd van Sint Annaland naar Wemeldinge Woensdag 5 juli: Onrustrace van Wemeldinge naar Colijnsplaat Donderdag 6 juli: Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat Vrijdag 7 juli: Veronicarace, Zeelandbrug-, en Roompotrace: middellange wedstrijden op zee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust; Vuilbaard race: korte wedstrijd van en terug naar Colijnsplaat; voor rond en platbodem boten.
Zaterdag 8 juli: Zaterdagwedstrijden van Colijnsplaat naar Colijnsplaat; Zondag 9 juli: R&P Finale IMS; finale kampioenschappen; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club en First
31.7 kampioenschap in Colijnsplaat.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse Zuid wordt tijdens de Deltaweek 2006 gezeild op 7, 8, en 9 juli vanuit Colijnsplaat. Het Open Nederlandse klasse kampioenschap First 31.7 wordt eveneens gevaren op 7, 8 en 9 juli vanuit Colijnsplaat.

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Er nemen per jaar rond de 200 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

Er worden wedstrijden gevaren in de klassen IMS (echte race-kajuitsjachten), ORC-Club (wedstrijdvarende toerschepen) en Rond- & Platbodemschepen (de traditionele schepen met zijzwaarden). In het eerste weekend worden ook wedstrijden gevaren door sportboten en J-22, J-24, X-35 Max Fun eenheidsklassen. In het 2e weekend varen de First 31.7 eenheidsklasse en de ORC-Club klassen het open Nederlandse klasse kampioenschap en worden er wedstrijden gevaren voor de X-35 klasse.
In 2006 wordt de Deltaweek gehouden van 30 juni tot en met 9 juli. Nadere informatie .WWW.DELTAWEEK.NL.



Ingezonden persbericht