Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden / Nationaal Herbarium Nederland

Dr. Paul Keßler nieuwe prefect Hortus botanicus Leiden

Dr. Paul Keßler, is per 1 juli benoemd tot de nieuwe prefect van de Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland (1594) en onderdeel van het Nationaal Herbarium Nederland en van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. Paul Keßler, werkzaam bij het Nationaal Herbarium Nederland, volgt in deze functie Dr. Jan de Koning op die in maart 2004 gebruik maakte van een regeling voor vervroegd pensioen. In de tussenliggende periode heeft mevr. Dr. Gerda van Uffelen, hoofd collectiebeheer van de Hortus botanicus, de functie van prefect waargenomen.

Dr. Paul Keßler coördineert voor het Nationaal Herbarium Nederland onderzoeksprojecten die de biodiversiteit van het plantenrijk in Zuidoost Azië in kaart brengen. Zijn wetenschappelijke activiteiten hebben hem wereldwijd in contact gebracht met verschillende botanische tuinen waaronder die van Singapore, Bogor, Chiang Mai en Los Banos. Tijdens zijn werkzaamheden in het onderzoekscentrum Wanariset op Oost-Kalimantan initieerde hij de opbouw van het herbarium Wanariset en het onderzoek aan de boomflora van Kalimantan en Sulawesi. Eerder was hij directeur van de botanische tuin van de Universiteit van Bielefeld (Duitsland).

Prof. Dr. Eric Smets, directeur van het Nationaal Herbarium Nederland, heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe prefect tal van stimuli zal ontwikkelen om de kerntaken van de Hortus, namelijk de publiekstaak en de bijdrage aan onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, maximaal te ontplooien.

Aan de redactie:

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. Prof. Dr. Eric Smets - directeur van het Nationaal Herbarium Nederland 071 - 5273526 / smets@nhn.leidenuniv.nl

Dhr. Dr. Paul Keßler - per 1 juli prefect Hortus botanicus Leiden 071-5275144 / prefect@hortus.leidenuniv.nl

Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
www.hortusleiden.nl

3 juli 2006, Leiden


---- --