Ingezonden persbericht


Persbericht


* * GESCHIKT VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE * * *

Van Munster Papier BV wint eerste M2M Award

Eindhoven, 3 juli 2006

Op het M2M2006 Congres & Expo van 29 juni j.l. ontving Harold van Munster, Directeur van Van Munster Papier BV de M2M Award 2006 uit handen van Dagvoorzitter Prof. Dr. Ir. Nico Baken van de TU Delft, voor het monitoren van papiercontainers op afstand. I-Real BV uit Doetinchem zorgde voor de ontwikkeling en de bouw van het systeem. Op de tweede plaats eindigde de ID Tracker van Giant Leap Technologies en ontving student E. Marges een aanmoedigingsprijs voor zijn ontwikkelde M2M oplossing.

De jury benadrukte dat met name het project model staat voor innovatief ondernemerschap in een goede samenwerking binnen de M2M keten.

Een deskundige jury onder leiding van Egbert Jan Sol, Directeur Kennis en Techniek van TNO Eindhoven koos voor de M2M toepassing van Van Munster die door I-Real ontwikkeld is. De jury was unaniem in haar uitverkiezing. Vooral de participatie van de chauffeurs en het omzetten van een passieve logistieke afdeling naar een proactieve, oogstte veel lof. Daarnaast woog de jury in haar oordeel mee dat voor een betrekkelijk geringe investering maximaal rendement wordt behaald. Van Munster Papier BV en de M2M oplossing
Van Munster in Heesch werd opgericht in 1968, maar bestaat als puur familiebedrijf reeds sinds het begin van de jaren '40. In de kern houdt Van Munster zich bezig met het inzamelen, sorteren en bewerken van alle soorten oud papier. Hierbij hebben ze zich zeer sterk ontwikkeld op het gebied van grafisch papierafval (drukkerijen, binderijen en kartonnagefabrieken). Maar daarnaast verwerkt Van Munster ook andere te recyclen afvalstoffen zoals metalen, plastics etc. Door het gebruik van mobiele technieken kunnen ze als inzamelaar van afval nu op afstand via internet de inhoud van hun containers controleren. Als deze voor 80 procent vol zijn gaat er een alarm naar de logistieke afdeling. Ook kunnen de chauffeurs vanuit de vrachtwagen communiceren met de containers met behulp van hun GSM. De chauffeur stuurt een sms naar desbetreffende container en krijgt de actuele status terug. Stel dat een container slechts voor 65 procent gevuld is, kan de chauffeur alsnog besluiten om de container mee terug te nemen. Kansen met dit systeem zijn groot, buiten het papier kan het toegepast worden in tal van containers waar middels drukmetingen of niveaumetingen vulniveaus bepaald kunnen worden. De kosten van communicatie zijn minimaal, circa 10 euro per container per maand. Logistiek zijn er enorme voordelen te behalen: efficiëntere bedrijfsvoering is hier het sleutelwoord. De gekozen M2M-oplossing is voor vele processen geschikt waarbij transport en opslag een rol spelen. De Return on Investment is naar verwachting binnen 18 maanden gerealiseerd.

Dagvoorzitter Nico Baken, professor aan de TU Delft: "Ik ben verheugd dat van Munster de prijs is toegekend. Het weerspiegelt hoe M2M heel basaal kan worden toegepast in een onverwachte hoek van het verwerken van papierafval en bewijst direct winstgevend te kunnen zijn met uitzicht op een waaier van andere diensten en applicaties binnen en buiten dit domein"

Op het M2M2006 Congres werd een groot aantal werkende toepassingen getoond van verschillende bedrijven in de M2M keten. Astrid Strijbos, Directeur van WE ARE BV, Congresorganisator van M2M2006: "Wij zijn er trots op dat we in het programma van 2006 daadkracht over de bühne hebben kunnen brengen. Je merkt dat steeds meer bedrijven strategisch nadenken over M2M toepassingen en de kansen voor hun bedrijf. Niet meer op het niveau van kostenreductie maar juist nieuwe business modellen, nieuwe services en nieuwe producten, en daar focusseren we ook op in het M2M congresprogramma, met sterke business cases".

Erwin Roodhart, Project Manager M2M van WE ARE BV voegt toe: "Als we voor elkaar hebben gekregen dat men tijdens het congres geprikkeld is door de getoonde mogelijkheden, hebben we volgend jaar weer leuke projecten die in aanmerking komen voor de tweede M2M Award".

Davoorzitter Nico Baken over het congres: "Het was een uitstekend congres dat middels top-experts inleidingen en diepere inzichten geeft in het veld van Machine to Machine Communications (ook wel Device to Device Communication). Dit is een deelsector van de ICT-sector die zal gaan exploderen met name voor de Value Added Services van vrijwel alle economische en maatschappelijke sectoren. Simpelweg omdat in de nabije toekomst meer machines en apparaten met elkaar gaan communiceren dan mensen! Dit wordt voor 2010 een multi-billion industry".

Op de website van M2M2006, georganiseerd door WE ARE in samenwerking met Business Upgrade kunt u meer lezen over het M2M Congres en de M2MAward. www.m2mcongres.nl

Over M2M2006:
De ontwikkelingen in Machine to Machine toepassingen zet in een rap tempo door en gelukkig ontdekken steeds meer organisaties eigen kansen met deze technologie. Deze ontwikkelingen worden natuurlijk enorm gestimuleerd door steeds dalende prijzen van o.a. (mobiele) datacommunicatie. Daarnaast duiken ook steeds meer M2M toepassingen in nieuwe markten op. M2M technologie levert oplossingen voor doelmatiger en effectievere bedrijfsprocessen. Veel bedrijven, organisaties en overheden zijn echter nauwelijks bekend met de mogelijkheden van M2M-oplossingen. De voordelen van M2M toepassingen kunnen op tal van plaatsen in alle economische sectoren zichtbaar gemaakt worden. Met de strategische inzet van M2M oplossingen kunnen bedrijven en organisaties hun concurrentiekracht vergroten. M2M2006 Congres & ExpoXL, 29 juni Autotron Rosmalen. www.m2mcongres.nl

Over WE ARE:
WE ARE BV is organisator van hoogwaardige congressen in de ICT markt en de High Tech markt (materiaaltechnologie, maak- en procesindustrie). De congressen van WE ARE behandelen innovatieve toepassingen en innovatieve technologieën met een commercieel marktpotentieel. Tijdens deze congressen worden partijen op managementniveau bij elkaar gebracht omdat innovatie begint bij strategie en visie. In dat opzicht noemt WE ARE BV zich -the business enabler-. Naast Congressen in Nederland organiseert WE ARE BV ook congressen in België en Duitsland.

Over Business Upgrade:
Business-Upgrade B.V. helpt bedrijven met een complexe verkoopcyclus in de business-to-business markt, zoals in de ICT-sector, hun verkoopresultaten te verbeteren, en streeft daarbij naar een zichtbaar effect op de bedrijfsresultaten. De focus ligt op het laten excelleren van de eigen verkoopstaf, waarbij acquisitie van nieuwe klanten de boventoon voert. Tevens wordt gekeken op welke wijze de eigen "web-presence" de verkoop ondersteunt, stimuleert en genereert. Organisatie van congressen, workshops en seminars ziet Business-Upgrade als een middel innovatieve concepten in de markt te introduceren.


---

noot voor de redactie,