Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 03-07-2006

Controle inrijverbod Honderdmorgensedijk

Vught De politie heeft maandagochtend automobilisten gecontroleerd op de Honderdmorgensedijk, waar het verboden is in te rijden. Negen mensen kregen proces-verbaal voor overtreding van het inrijverbod.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag een 60-jarige Bosschenaar aangehouden voor winkeldiefstal. In totaal had hij voor 12,15 euro aan goederen weggenomen bij een supermarkt aan de Arena. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een winkelverbod gekregen.

Openbare dronkenschap

s-Hertogenbosch Zondagavond is op het Stationsplein een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en viel voorbijgangers lastig. Hij is overgebracht naar het politiebureau ter ontnuchtering.

Fietsendief aangehouden

Rosmalen Zondagavond is in zijn woning in Rosmalen een 37-jarige man aangehouden. Een getuige zag dat de man vanaf de Molenhoekpassage een fiets wegnam en belde direct de politie. Met behulp van het opgegeven signalement kon de verdachte even later worden aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding met auto

Boxtel Op de rotonde aan de Brederodeweg - Bosscheweg heeft maandagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een fietser, een 52-jarige man uit Boxtel, gewond raakte. Een 19-jarige automobilist uit Schijndel zag bij het verlaten van de rotonde de fietser over het hoofd. Het slachtoffer botste tegen de auto, viel van zijn fiets en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Alcoholcontrole Veghel

Veghel De politie in Veghel heeft zondagavond een alcoholcontrole gehouden op de Iepenlaan en Gasthuisstraat. In totaal liet de politie 65 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van de bestuurders had teveel alcohol gedronken.

Politie zoekt getuigen brandstichting De Louwstraat - Schutsboomstraat

Schaijk De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijke brandstichting, gepleegd in de nacht van zondag op maandag op de Schutsboomstraat De Louwstraat in Schaijk. Daar stond omstreeks 00.50 uur het tuinhuisje in brand van een 28-jarige man uit Schaijk.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat het vuur alle tuingereedschap beschadigde. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken op de De Louwstraat in een oude vervallen schuur, achter het tuinhuisje. Het vuur is daarna overgeslagen op het tuinhuisje aan de Schutsboomstraat, via aangrenzende coniferen.

Mocht u iets gezien hebben dat mogelijk verband houdt met de brand, neemt u dan contact op met de politie in Uden en bel 0900-8844.

Dronken man beschadigt auto

Uden De politie heeft maandagnacht een 51-jarige Udenaar van een proces-verbaal voorzien voor openbare dronkenschap. De man wilde op zijn fiets stappen op de Birgittinessenstraat, viel en beschadigde daarbij een geparkeerde auto van een 40-jarige man uit Cuijk. De Udenaar bleek zwaar onder invloed van alcohol. De politie bemiddelde bij het uitwisselen van de persoonsgegevens voor de schadeafwikkeling. Op de Mr. van Coothstraat viel de dronken Udenaar opnieuw en raakte lichtgewond aan zijn hoofd. De politie heeft hem thuisgebracht en maakte proces-verbaal op voor openbare dronkenschap.

Man aangehouden voor mishandeling, vernieling en bedreiging

Veghel De politie heeft maandagochtend een 36-jarige man uit Veghel aangehouden voor mishandeling, vernieling en bedreiging. De man had zijn ex-vrouw geslagen en meldde zich daarna vrijwillig op het politiebureau, waar hij is aangehouden. Ook vernielde hij een ruit van haar woning en eerder bedreigde hij haar meerdere malen. De 37-jarige vrouw heeft aangifte gedaan. Haar ex-man is ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuigen brandstichting clubhuis Sint Wilpertslaan

Oss Een clubhuis aan de Sint Wilpertslaan heeft zondagavond brandschade opgelopen. Er was getracht in te breken en aan de achterzijde van het clubhuis werd brandgesticht. De brandweer was snel ter plaatse, waardoor het clubhuis niet compleet afbrandde en slechts brandschade aan de achterzijde opliep. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie zal een onderzoek starten naar de brandstichting en inbraakpoging. Mocht u zondagavond tussen 18.30 - 23.00 uur iets gezien hebben bij het clubhuis dat mogelijk verband houdt met de brand, neemt u dan contact op met de politie in Oss en bel 0900-8844.

Vrouw aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Oss De politie heeft zondagavond een 19-jarige vrouw uit Oss aangehouden op de Wagenaarstraat. De vrouw was met haar broertje gaan rijden in de auto van haar vader, maar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De vrouw mocht dezelfde avond nog, na te zijn verhoord, naar huis met een proces-verbaal op zak.

Onder invloed

Oss De politie heeft maandagnacht een 66-jarige automobiliste uit Oss aangehouden op de Oostwal. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod.

Man aangehouden voor inbraak

Cuijk - De politie heeft zondagavond op de Houtsnipwal een 35-jarige man uit Cuijk aangehouden voor inbraak. De man had in een woning die hij verhuurt aan een 36-jarige man uit Cuijk, een computer en autosleutels weggenomen. Huurder en verhuurder hebben al langere tijd een conflict. Tegen de verhuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken stel op A73 aangehouden

Cuijk De politie heeft maandagnacht een dronken stel uit Uden aangehouden op de A73, waar de 38-jarige man en 33-jarige vrouw een ongeluk hadden gehad en tegen de vangrail belandden. Reden van het ongeval zou zijn dat een onbekend gebleven voetganger de snelweg overstak. Zowel de man als de vrouw zei de bestuurder te zijn geweest. Beiden hadden teveel gedronken en werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Huiselijk geweld

Overloon De politie heeft zondagavond een 45-jarige man in zijn woning in Overloon aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn stiefdochter aangevallen en geslagen, waarna hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Dronken man parkeert zijn auto in tuin

Rijkevoort De politie heeft maandagnacht een 46-jarige automobilist uit Landhorst aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Kapelweg in Rijkevoort met zijn auto uit de bocht gevlogen en kwam in de tuin van een woning tot stilstand. Hij bleek danig onder invloed en werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie heeft

proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert asociaal vaargedrag

Cuijk De politie heeft zondagavond samen met de gemeente de pleziervaart gecontroleerd op de Kraaijenbergse Plassen. Er werd onder andere gecontroleerd op asociaal vaargedrag, alcoholmisbruik en snelheid. Dertien schippers kregen een waarschuwing voor een begane overtreding, zoals te hoge snelheid, varen zonder vaarbewijs en varen in verboden gebied. Waarschuwingen waren er ook voor waterskiërs die vlakbij het strand over het water scheerden, een Duitse speedboot die een groot platform voorttrok (met te hoge snelheid) en zwemmers bij de brug Raamweg werden weggestuurd. De controle was van preventieve aard. Een volgende keer zal de politie verbaliserend optreden. De reacties van omwonenden en opvarenden waren positief.