Gemeente Nijmegen

Drie ontwikkelaars maken plan voor Ploegstraat/Goffertweg

Drie projectontwikkelaars mogen een plan gaan maken voor de toekomstige woningbouwlocatie aan de Ploegstraat, waar nu nog een ROC-gebouw staat. De gemeente Nijmegen heeft hen geselecteerd uit dertig inzendingen. De geselecteerde ontwikkelaars zijn Johan Matser Projectontwikkeling, Proper-Stok Groep B.V. en Kalliste Woningbouwontwikkeling. De drie zijn gekozen op basis van hun visie op het gebied, referentieprojecten, ervaring en financieel-economische geschiktheid.

De gemeente heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven om uit verschillende ideeën voor de woningbouwlocatie te kunnen kiezen en zo tot het beste plan te komen. De gekozen projectontwikkelaars krijgen de opdracht om een ontwerp te maken met hoofdzakelijk woningbouw, zon 100 woningen. Hiervan moet veertig procent sociale woningbouw zijn. Dat houdt in dat de huizen goedkoper dan 172.000 moeten zijn als het om koopwoningen gaat of een huurprijs hebben van maximaal 486. Belangrijk is ook dat de ontwikkelaars de unieke ligging tegenover het Goffertpark doorvertalen in het plan.

De projectontwikkelaars moeten hun uitgewerkte plannen voor eind september inleveren. Daarna presenteren zij ze aan de buurt tijdens een informatieavond op 12 oktober. De Commissie Beeldkwaliteit en een ambtelijke commissie die beoordeelt of de plannen haalbaar zijn en voldoen aan de randvoorwaarden, adviseren vervolgens het college van burgemeester en wethouders. Het college kiest naar verwachting eind november het definitieve plan voor de woningbouwlocatie aan de Ploegstraat.