Provincie Groningen

Streekmuseum de Oude Wolden Gedeputeerde Gerritsen opent tentoonstelling in Streekmuseum de Oude Wolden 3 juli 2006

Zondag 2 juli heeft gedeputeerde Gerritsen de tentoonstelling Rembrandts Erven/Erben geopend in het Streekmuseum de Oude Wolden in Bellingwolde. Het is de eerste tentoonstelling in het kader van het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband Cultuurbrug Eemsdelta (Kulturbrücke Emsdelta).

Cultuurbrug Eemsdelta is een samenwerkingsverband tussen Noord-Oost Nederland en het Duitse Ost Friesland, dat meer uitwisseling en samenwerking nastreeft tussen onder andere kunstenaars, verenigingen en musea aan weerszijden van de grens. Initiatiefnemer van de Cultuurbrug is Johannes Riepma, honorair consul voor Nederland in de Duitse plaats Emden.

De tentoonstelling Rembrandts Erven/Erben bestaat uit kunstwerken van Nederlandse en Duitse beeldend kunstenaars uit beide regio's. Het centrale thema van de expositie is het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt. De twintig kunstenaars hebben dit doek dan ook als uitgangspunt genomen voor hun eigen werk.

Gedeputeerde Gerritsen gaf in zijn speech aan dat de provincie initiatieven zoals de Cultuurbrug, waar culturele samenwerking en uitwisseling centraal staan, een warm hart toedraagt. Hij benadrukte ook het belang van samenwerkinsgverbanden voor de hele Eems-Dollardregio, niet alleen op cultureel, maar ook op toeristisch gebied.

De tentoonstelling is van 7 juli tot 3 september 2006 te zien in het Streekmuseum de Oude Wolden. Daarna reist de expositie door naar Emden en Borkum. Kijk ook op www.museumdeoudewolden.nl

3 juli 2006