Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 3 juli 2006

Politie houdt zeven jongeren aan voor vernielingen bij zwembad

STEENBERGEN: Een attente getuige schakelde zondagavond de politie in, toen hij rumoer hoorde in het zwembad aan de Krommeweg, ondanks het feit dat de openingstijden al geruime tijd verstreken waren. Omdat hij vreesde dat er vernielingen werden gepleegd, schakelde hij de politie in. Deze ging direct ter plaatse en hield omstreeks 20.00 uur inderdaad 7 verdachten aan: allen jongemannen afkomstig uit Steenbergen en in leeftijd variërend van 15 tot 19 jaar. De jongeren hadden een deel van de afdekking verwijderd en wat speelmaterialen tevoorschijn gehaald. Ze kregen allemaal proces verbaal, omdat ze zich op verboden terrein bevonden. Twee van hen konden een
identiteitsbewijs tonen en daarna huiswaarts keren; de andere vijf werden meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft hierop de ouders in kennis gesteld, die de jongeren na identificatie mee naar huis konden nemen. De jongeren werd een verwijzing naar HALT in het vooruitzicht gesteld. Drie verdachten, die meerderjarig zijn kregen een boete van 50 euro overhandigd. Personeel van het bewuste zwembad werd geïnformeerd en gevraagd te inventariseren of er schade is ontstaan. Maandag bleek dat de schade aan de afdekking en de omheining naar schatting 1000 euro bedraagt. Namens de gemeente Steenbergen krijgen de 7 verdachten met onmiddellijke ingang een toegangsverbod voor het zwembad, voor de duur van enkele weken. De jongste van het stel was het hier blijkbaar niet mee eens en uitte maandag beledigende en bedreigende bewoordingen aan het adres van het zwembadpersoneel, toen hem de toegang tot het zwembad werd ontzegd. De politie houdt een vinger aan de pols.

Dronken automobilist rijdt tegen stilstaande auto

DINTELOORD: Een 64-jarige man uit Stampersgat liep zondagavond omstreeks 21.30 aan de Sasdijk tegen de spreekwoordelijke lamp. De man reed ter hoogte van een café met zijn auto tegen een auto, die daar stil stond. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek de man 580 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben, hetgeen veel meer is dan de wettelijke toegestane 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 6 uur en zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Dronken Belg koopt drugs; Courage houdt drie verdachten aan

BERGEN OP ZOOM: Twee politiemannen van het team Courage zagen zondagavond een 29-jarige Belg, die via de Kastanjelaan naar de Wouwsestraatweg reed, het rode verkeerslicht negeren. Tijdens een korte, onopvallende achtervolging, constateerden zij bovendien dat de man zich schuldig maakte aan wildplassen. Bij het station stapte een passagier in, die na een korte rit door de stad, uitstapte bij een woning in het centrum van de stad. Na enkele minuten in de woning te zijn geweest, kwam de passagier weer naar buiten. Kort daarna stapte hij weer uit. Hierop zijn de twee door de politie aangehouden. Ook een 24-jarige Belgische vrouw, die zich als passagier in de auto bevond, is aangehouden. De 30-jarige man uit Bergen op Zoom liet bij zijn aanhouding een biljet van 50 euro vallen. Hij wordt, net als de vrouw, verdacht van overtreding van de Opiumwet. De bestuurder bleek niet alleen 10 gram hennep in zijn bezit te hebben, maar bovendien onder invloed van alcohol te verkeren, terwijl hij zijn auto bestuurde. Op het bureau werd een uitslag van 715 ug/l gemeten, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. Omdat de man geen rijbewijs kon overleggen, is uit voorzorg zijn voertuig in beslag genomen en weggesleept. Alle drie de aangehouden verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie houdt jongeman aan voor bezit drugs

WOUW: Zondagavond overhandigde een 17-jarige Roosendaler op de Roosendaalsebaan de inhoud van zijn zakken aan een tweetal politiemannen, nadat deze hem daartoe verzocht hadden. Onder deze zaken bevond zich een gripzakje met 3 XTC-tabletten en één gram weed. De jongeman is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij deed afstand van de harddrugs en de softdrugs. Omdat de jongen werd verdacht van betrokkenheid bij een fietsendiefstal, is hij ook hierover door de politie gehoord. De jongeman gaf zijn aandeel hierin toe. Hij is hierop in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces verbaal op.

Politie stelt onderzoek in na aantreffen gewonde jongen

ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen, die zich maandagmorgen vermoedelijk omstreeks 10.00 uur hebben voorgedaan aan het Hollewegje. Een voorbijganger had daar een 14-jarige jongen uit Roosendaal aangetroffen, die bij zijn fiets op de weg lag. Hij schakelde hierop direct de hulpdiensten in. Ambulancepersoneel heeft de jongen overgebracht naar het ziekenhuis, waar de politie met hem sprak. De jongen is mishandeld, maar liet tegenover de politie nog niet veel los over de oorzaak van zijn verwondingen.

Auteur: Manon Ostendorf