Mazda

3-7-2006

Mazda wint twee awards van grootste Britse Automagazine

Mazda heeft in Engeland twee prestigieuze awards in de wacht gesleept die jaarlijks worden uitgereikt door het grootste Britse automagazine, het wekelijkse Auto Expresse, het Engelse zusterblad van het Nederlandse AutoWeek. In de categorie Beste Roadster won de Mazda MX-5 en in de categorie Best Compact MPV ging de Mazda5 aan de haal met de Auto Express New BBCar Honours, zoals de Awards officieel heten.

In de categorie Coupé eindigde de Mazda RX-8 op de tweede plaats, achter de veel duurdere Jaguar XK ( 115.000,-), nadat de RX-8 deze categorie twee jaar op rij wist te winnen.

Mazda is in Groot-Brittannië het meest populaire sportautomerk, voornamelijk door de goede verkopen van de Mazda MX-5 en Mazda RX-8. Met name de nieuwe en inmiddels derde generatie van de meest verkochte roadster aller tijden, de Mazda MX-5, maakte door zijn voortreffelijke rijeigenschappen, design en kwaliteit indruk op de jury. Bij de Mazda5 waren het vooral de praktische schuifdeuren (als enige in zijn klasse), het feit dat de neerklapbare achterstoelen niet hoeven te worden verwijderd, de rijeigenschappen, het goede zicht rondom, veel binnenruimte, een lage aanschafprijs en een gunstig brandstofverbruik die de doorslag gaven in de beoordeling.

De erkenning van Mazda in Groot-Brittannië komt op een gunstig moment. Vanaf 20 juli gaan de deuren open van de British International Motor Show in Londen, waar Mazda de Wereldpremière heeft van de Mazda MX-5 Roadster Coupé, een nieuwe versie van de populaire MX-5 met een elektrisch bedienbaar hard dak (retractable hard top). Naast deze sportieve modellen laat Mazda daar ook de twee snelste autos uit het gamma zien, de Mazda6 MPS en de Mazda3 MPS.