Politie Zuid-Holland-Zuid

02/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 03-07-2006 o persberichten district I weekend

FIETSTER GESCHEPT
DORDRECHT- Een 16 jarige meisje uit Dordrecht is gewond geraakt toen zij werd geschept door een personenauto. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 30 juni 2006 omstreeks 13.15 uur op de kruising Chico Mendesring met de Groenezoom. De personenauto, bestuurd door een 29 jarige vrouw uit Dordrecht reed over de Chico Mendesring in de richting van de Groenezoom. Het meisje reed op de fiets over de Groenezoom in de richting van de Noordendijk. Op de kruising werd het meisje door de auto geschept. Ze kwam op de voorruit terecht en viel op de grond. Ze werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de arts was ze niet ernstig gewond.

TE VEEL GEDRONKEN: 18 AANHOUDINGEN
REGIO- Met het mooie weer, de geopende terrasjes en de lange avonden gebeurt het wat vaker dat de Politie Zuid-Holland-Zuid weggebruikers aanhoudt omdat zij te veel gedronken hebben. Alcoholcontroles gaan het hele jaar door omdat alcohol en deelneming aan het verkeer niet samengaat. Tijdens surveillance op willekeurige momenten en willekeurige locaties door de politieregio Zuid-Holland-Zuid zijn tussen vrijdag 30 juni 16.00 uur en zondagmiddag 2 juli 15.00 uur 18 weggebruikers aangehouden die onder invloed van alcohol deelnamen aan het verkeer.

VROUW MISHANDELD; Drank in het spel
DORDRECHT- Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid werden op 30 juni rond 20.30 uur naar een melding van mishandeling gestuurd op de Van Bearlestraat. Toen de politie ter plaatse kwam spraken zij een 47-jarige vrouw aan. Zij had haar mond onder het bloed zitten en had diverse blauwe plekken. Een 55-jarige man uit Dordrecht is voor de mishandeling en openbare dronkenschap aangehouden en krijgt een dagvaarding. De man had erg diep in het glaasje gekeken hij deed ook erg vervelend tegen getuigen. Hij had ook nog een dag zitten open staan.

INGEBROKEN: AUTO GESTOLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een bewoner van een woning aan de Keerweer ontdekte op 1 juli rond 06.45 uur dat er in zijn woning was ingebroken. Hij ontdekte dat de autosleutels weg waren en dat zijn auto is ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

INGEBROKEN
DORDRECHT- Bij een bedrijfspand aan de Amstelwijckweg ging op vrijdag 30 juni rond 21.45 uur het inbraakalarm af. Met een breekvoorwerp is door onbekenden geprobeerd de sponning van een raam te openen. Toen dat blijkbaar niet lukte sloeg men een raam in. In het pand werden ook enkele deuren geforceerd. Naast het achterlaten van ravage mist men ook een kluis. Deze kluis is later op de avond in Vlaardingen aangetroffen. Een getuige zag dat onbekenden de kluis in het water dumpten. Wat precies uit de kluis is verdwenen is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. Er is nog geen aangifte gedaan.

BEDREIGEN EN PLASSEN
DORDRECHT- Een 24-jarige man uit Dordrecht is op zaterdag 1 juli rond 03.30 uur aangehouden omdat hij een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Houttuinen bedreigde met de dood omdat hij niet naar binnen mocht. Hij was geen lid van de gelegenheid. Ook trapte de 24-jarige tegen een deur. Een 38-jarige man uit Zwijndrecht is eveneens aangehouden. Hij werd door agenten aangesproken omdat hij tegen een deur plaste. Toen hij hoorde dat hij daar en boete voor kreeg werd hij vervelend en beledigde de politieagenten. Zelfs bij zijn insluiting zorgde hij voor problemen.

AANRIJDING TUSSEN DRIE AUTOS
DE POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Op de Burgemeester de Raadtsingel vond op 30 juni rond 18.00 uur een aanrijding plaats tussen 3 autos. Een 59-jarige bestuurster uit Rotterdam liep hierbij nekletstel op. Zij is in het ziekenhuis onderzocht en er is vooralsnog geen letsel geconstateerd. Een 37-jarige man uit Dordrecht bleek na de alcoholtest, die standaard bij iedere aanrijding wordt afgenomen, te veel te hebben gedronken. Hij is aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren. De auto van de man liep aan de voorzijde schade op. De auto van de 59-jarige vrouw liep aan de rechterkant schade op en de auto van een 44-jarige man uit Hellevoetsluis liep aan de linkerkant schade op. De politie onderzoekt de aanrijding. Wanneer getuigen meer weten over de aanrijding kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) .

LEEGHALEN DAMESTAS; VERDACHTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Achterom zijn op 30 juni rond 13.00 uur een 35-jarige man en een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Zij hadden eerder die dag een damestas leeggehaald. Omdat er door een getuige duidelijke signalementen waren gegeven kon de Politie Zuid-Holland-Zuid de mannen later op de avond aanhouden. Zij waren net bezig de inhoud van de tas te verbranden. Helaas voor hen was de politie op tijd zodat het bewijs niet helemaal verbrand was.

150 WIETPLANTEN IN HUIS
ZWIJNDRECHT- Op 1 juli rond 14.15 uur kwam bij de gemeenschappelijke Meldcentrale een melding van wateroverlast op de Veilingdreef. Omdat er in het pand waar het water vandaan kwam niemand aanwezig was kwam de Politie Zuid-Holland-Zuid samen met een loodgieter ter plaatse om de deur te openen. Al snel werd geconstateerd dat de ramen op de eerste verdieping afgeplakt waren en dat er een afzuigsysteem in de woning aanwezig was.. In de woning trof men 150 wietplanten aan. De plantage is ontmanteld. Waarschijnlijk is er ook met de elektriciteit gerommeld. De politie stelt een onderzoek in.

BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Op de Johan de Wittstraat is op zondag 2 juli rond middernacht een 40-jarige man uit Gorinchem beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij was op het moment van de beroving aan het bellen en werd van achteren benaderd. De telefoon werd, ter hoogte van een bank, uit zijn hand gegrist. De man liep richting het station om iemand op te halen. Het slachtoffer kon een signalement geven. De dader ziet er volgens hem als volgt uit;

· Man van mediterrane afkomst

· Ongeveer 22 jaar

· Opgeschoren, zwart haar aan de zijkant en een matje in de nek
· Crèmekleurige lange broek

· Sportschoenen

· Bruin poloshirt
Wanneer mensen meer weten over deze beroving kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

3 MAAL BEBOET
DORDRECHT- Tijdens surveillance in de nacht van 1 op 2 juli zagen politiemensen rond 02.30 uur een auto op de Achterom rijden die door haast bijna een botsing veroorzaakte met een andere auto. Na het staande houden van het voertuig vroeg men aan de 26-jarige bestuurster uit Dordrecht of zij haar legitimatiebewijs kon laten zien. De vrouw werd toen opstandig en gaf een valse naam op. Ze is aangehouden en mocht mee naar het politiebureau. De vrouw kon uiteindelijk het bureau verlaten met 3 bekeuringen; het rijden zonder rijbewijs, geen voorrang verlenen en het opgeven van een valse naam.

VERNIELERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Brederodestraat zijn op zondag 2 juli rond 01.45 uur 5 vernielers aangehouden. Zij zijn tussen de 17 en 21 jaar en komen uit Dordrecht en Rotterdam. Er kwamen bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale diverse meldingen binnen van getuigen uit de Vondelstraat, Van Baerlestraat en Brederodestraat. De melders konden bruikbare signalementen geven. Van een paar autos zijn de spiegels eraf getrapt en er is een deuk in een bestelbus geschopt. De politie stelt een onderzoek in.

KLAPPEN LEIDEN TOT AANHOUDING
DORDRECHT- Op 2 juli rond 02.00 uur gingen een groepje jongeren met elkaar op de vuist op de Jagerweg. Er was een feestje georganiseerd in een woning aan de Jagerweg en vier jongens werden niet binnengelaten. Toen een 21-jarige man de deur wilde sluiten begon het viertal tegen de deur te trappen. De 21-jarige wilde de jongens aanspreken op hun gedrag. Hierop deelde een van de jongens direct een vuistslag uit en raakte met iets scherps de neus van de 21-jarige. Een 16-jarige knul uit Dordrecht is aangehouden. De 21-jarige heeft aangifte gedaan.

VROUW MISHANDELD; VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Eduard Douwes Dekkerstraat is een 34-jarige vrouw mishandeld. Dit gebeurde op 1 juli rond 17.00 uur. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid aankwam was de man niet meer in de woning en werd later buiten heterdaad aangehouden. De 30-jarige man uit Dordrecht erkende de vrouw geslagen en geschopt te hebben. Hij is in verzekering gesteld. De vrouw wil dat de man vertrekt uit haar woning. Het was niet de eerste keer dat het escaleerde tussen beide mensen.