Juli 2006

webdevelopment

Amadeus E-ticketing blijft marktleider in 132 landen Amadeus biedt reisbureaus in 132 landen de mogelijkheid voor hun klanten e-tickets uit te geven met 124 luchtvaartmaatschappijen Amadeus, marktleider in technologie en IT-oplossingen in de reiswereld, bedient nu reisbureaus in 132 landen, meer dan tweemaal zo veel als de concurrentie. Daarmee is het bedrijf onbetwist markleider in deze sector. Reisbureaus kunnen nu van maar liefst 124 luchtvaartmaatschappijen elektronische boekingen uitgeven. Voor wat Nederland en België betreft betekent dit een penetratie van 78% aan uitgegeven elektronische boekingen. Amadeus ondersteunt zo het streven van IATA om in 2007 ticketloos reizen te bereiken.

Amadeus Electronic ticketing is een zeer flexibele, veilige en kost-effectieve oplossing voor zowel reisagenten, luchtvaartmaatschappijen en reizigers. Tot het brede productassortiment van Amadeus t.b.v. de reisagenten behoort ook Amadeus Unused E-Ticket Tracking Report, dat steeds meer reisagenten in staat stelt hun inkomsten te verhogen door het automatisch traceren van niet gebruikte e-tickets.

BCD over op Amadeus
Bijna alle reisagenten binnen het vroegere WorldTravel BTI, nu onderdeel van BCD Travel, zijn overgegaan op het reserveringssysteem van Amadeus. Dit is het resultaat van een langdurig `migratieproces', nadat BCD Travel besloot om met Amadeus in zee te gaan.René Schukkink, Country Manager The Netherlands bij Amadeus verklaarde: "Wij zijn blij met de samenwerking en dankbaar voor het vertrouwen dat BCD in onze organisatie stelt. Mede door dit soort samenwerkingen handhaven wij onze leidende positie op de markt, alsmede onze technolgische toppositie."
Ook Bert Verschoor, Managing Director BCD Travel, verklaarde zich enthousiast over het migratieproces naar Amadeus. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking met Amadeus duidelijke voordelen oplevert. De gebruikersvriendelijkheid en de geweldige kwaliteiten van het systeem zorgen ervoor dat wij altijd de beste service kunnen geven aan onze klanten."

Amadeus `in zee' met MSC Cruises

Amadeus is een samenwerkingsverband aangegaan met MSC Cruises, de grootste onafhankelijke cruisemaatschappij in Italië. MSC gaat vanaf juli dit jaar gebruikmaken van het Amadeus systeem voor de distributie van haar producten in Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Spanje en vanaf september in Frankrijk, Benelux en Scandinavië.

Contactgegevens:
Amadeus Benelux
René Schukkink
Tel.: +31 23 554 1430
Fax :+31 23 562 4272
E-mail: infonl@benelux.amadeus.com
2006-07-03