Gemeente Gouda


persbericht: 3-eurobudget voor schilderproject (03/07/2006)

Wijkteam Bloemendaal heeft een deel van het 3-eurobudget aangewend voor een uniek schilderproject. Leerlingen van basisscholen De Schakel, De Triangel en De Livingstoneschool uit de wijk Bloemendaal hebben in totaal 16 schilderijen gemaakt rond het thema hier word ik vrolijk van. De schilderijen hangen aan de hekwerken rondom het voormalige winkelcentrum
De Heester. Op maandag 3 juli 2006 om 13.00 uur onthullen een aantal van de kinderen de schilderijen. Arnout Menkveld, wethouder Wijkaanpak, is namens de gemeente bij de onthulling aanwezig.

Ik ben erg benieuwd naar de schilderijen van de kinderen. Na de tragische brand vorig jaar is het geweldig dat deze plek nu wordt opgefleurd. Het 3-eurobudget had niet beter besteed kunnen worden, aldus wethouder Arnout Menkveld.

3-euro budget
De wijkteams krijgen elk jaar van de gemeente 3 euro per wijkbewoner voor de uitvoering van goede ideeën voor leefbaarheid in wijk. Het gaat om ideeën die de wijkbewoners zelf aandragen en waar zij hun schouders onder willen zetten. Doel van het 3-eurobudget is de sociale samenhang en de leefbaarheid van de wijken te stimuleren. Bewoners en wijkteam bepalen elk jaar samen wat de wijk nodig heeft. Wijkteams en wijkbewoners werken daarbij samen met de gemeente, woningcorporaties, de politie, Stichting Welzijn Gouda en andere maatschappelijke instellingen.