Gemeente Bussum

Vol en gezellig programma Bussum Cultureel
Bussum Cultureel.jpg

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september wordt het nieuwe culturele seizoen weer geopend met Bussum Cultureel.

Een evenement met een vol programma van diverse muziekoptredens, voorstellingen, openluchtfilm en een gezellige markt met alles erop en eraan.

Vrijdagavond

Bussum Cultureel 2006 begint net als het voorgaande jaar op de vrijdagavond. Nieuw is dat de activiteiten deze avond plaatsvinden op het terrein van Fort Werk IV op de Dr. A. Kuyperlaan, naast Spant!

Binnen de gezellige entourage van het fort wordt er een optredens verzorgd door o.a. de Levende Jukebox, bekend van de Parade, een verhalenverteller en de cellistengroep Sundqvist. Hapjes en drankjes garanderen een gezellige avond. Bij onverhoopt slecht weer gooit Spant! haar deuren open. Het terrein is om 19.00 uur open. De avond is rond 23.00 uur afgelopen.

Zaterdag

Op zaterdag 2 september is er van 10.00 uur 's ochtends tot 's avonds laat weer van alles te doen op het Wilhelminaplantsoen. De Bussumse culturele verenigingen en instellingen presenteren zich met kraampjes en optredens en verschillende instellingen organiseren kunstactiviteiten voor kinderen, Ook de kunstweek van de Stichting Artes gaat van start met diverse kunstzinnige activiteiten in het centrum van Bussum.

De Stichting Wild-live verzorgt op het grote podium weer spetterende optredens voor het goede doel, waaronder de Schoolbands for Wild-live. 's Avonds is het ouderwets genieten van de openluchtfilm verzorgd door het Filmhuis. De hele dag door zijn er multiculinaire hapjes verkrijgbaar Wethouder Herman Schoon zorgt om 12.00 uur voor het officiële tintje van de dag met een `openings'speech.

Kindervoorstellingen

Tussen 11.00 en 16.00 uur worden er op zaterdag gratis kindervoorstellingen gegeven in Spant! U hoort hier nog meer over!

Boekenmarkt

Op zaterdag is het voor particulieren mogelijk oude boeken te verkopen. U kunt hiervoor een stand aanvragen bij Willem Herdink van de gemeente Bussum: w.herdink@bussum.nl of (035) 692 86 06. Stands worden nadrukkelijk alleen aan particulieren toegewezen!