AutoRai

Italiaans design met Japanse topkwaliteit nu bij de Mitsubishi dealer

(7/3/2006)
Even helemaal wegdromen bij de Mitsubishi dealer? Daar blijken dromen ineens heel bereikbaar. Open rijden en toch zonder zorgen parkeren in de binnenstad? Open rijden in de zon maar geen centje pijn bij regen en kou? Open rijden en toch genoeg plaats voor alle tassen en koffers? Deze droom, met de naam Colt CZC coupé cabriolet, staat nu met de verleidelijke vanafprijs van Euro 21.999,- in de showrooms. De Colt CZC is zowel een sportieve coupé als een zwierige cabrio voor zonaanbidders; het verschil is een druk op de knop. Binnen het aanbod van autoâs met een wegklapbaar stalen dak, valt de Colt CZC op door zijn levenslustige, Italiaanse flair en Japanse topkwaliteit; het directe gevolg van de samenwerking tussen Mitsubishi en de Italiaanse ontwerpers van Pininfarina. De makers realiseerden zich dat een leuke auto óók praktisch moet zijn, dus is de Colt CZC de ruimste coupé-cabriolet in zijn soort.

Aan de basis van de CZC staat de Colt van Mitsubishi, sinds de verkoopstart in 2004 overladen met prijzen en onderscheidingen vanwege het design, de ruimte, de betrouwbaarheid en het rijplezier. Een sterk uitgangspunt dus. De Europese designstudio van Mitsubishi kwam begin jaren negentig met een prikkelend ontwerp voor een cabrioversie. Op weg naar perfectie in design en techniek werkten Pininfarina en Mitsubishi vervolgens samen aan de definitieve uitvoering, de Colt CZC.

Kiezen tussen Coupé of Cabrio
Door zijn ontwerp is de Colt CZC méér dan alleen een Colt met een wegklapbaar stalen dak. Het speciale interieur en de Pininfarina-styling zorgen voor een gracieuze lijn met leuke, glossy accenten. Dit is een auto om in gezien te worden. De zilverkleurige schakelaars, de transparante draaiknoppen, de sierlijke sportstoelen en het fraai overkapte instrumentenpaneel bieden een mix van overdadige elegantie en vlammende sportiviteit. Uitbundig open rijden vol glamour óf comfortabel en luxueus genieten met gesloten dak: de bestuurder mag elke keer weer kiezen.

Mogen de zonnestralen naar binnen, dan wordt eerst het stalen dak elektrisch weggevouwen achter de passagiersruimte. Bij de meeste coupé-cabrioâs is er een compromis gesloten tussen de bergruimte voor het dak en de beschikbare interieurruimte. Mitsubishi pakte het slim aan en selecteerde de 5-deurs CZ5 als basis voor de nieuwe Colt CZC. Die is langer dan de 3-deurs CZ3. Het resultaat is een 2+2 met zowel veel interieurruimte als kofferruimte. Technisch werd de auto zodanig aangepast, dat hij zonder dak net zo stevig (en veilig) is als de versie met dak.

Diverse uitrustingsniveau`s
De Colt CZC heeft een uitrusting waarbij comfortabel genieten en maximale veiligheid centraal staan met onder meer airbags, zij-airbags, ABS, stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbare voorstoelen, zilverkleurige portiergrepen (interieur) en elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels. Deze CZC 1.5 met 109 pk-motor staat voor Euro 21.999,- in de prijslijst.

De luxere Invite (vanaf Euro 22.999,-) heeft als extraâs onder meer airconditioning, lichtmetalen 16-inchvelgen, een audiosysteem met MP3-functionaliteit en stuurwielbediening, mistlampen voor en een lederen afwerking van stuurwiel en pookknop. De Instyle met lederen interieur en het actieve veiligheidssysteem MASC komt op Euro 24.999,-. Zeer bijzonder is de extra sportieve versie, de CZC Turbo. De motor levert 150 pk en het model is de snelste coupé-cabriolet in zijn klasse is. Deze versie kost Euro 27.999,-.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster