Politieberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 03-07-2006

Rijden onder invloed

MAARSSEN Een beginnend bestuurder (24) uit Maarssen ging zondagochtend vroeg door het lint toen hij werd aangehouden voor rijden onder invloed.

De verdachte werd omstreeks 06.00 uur gecontroleerd op de Sweserengseweg vanwege zijn rijgedrag. De eerste blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken.Toen de agenten hem mee wilden nemen naar het bureau, pleegde hij zodanig verzet dat een worsteling ontstond.

De man werd naar de grond gewerkt en geboeid, maar hij bleef zich verzetten. Intussen kwam een 17-jarige bijrijdster uit Maarssen overstuur uit de auto. Daarop zagen de agenten zich genoodzaakt hulp van collegas in te roepen.

Uiteindelijk kon de Maarssenaar worden overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd onderworpen aan een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij een alcoholgehalte had van 275 ug/l. Een beginnend bestuurder mag maximaal 88 ug/l hebben. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.

Wielrenner geschept

BREUKELEN/KOCKENGEN Een 41-jarige wielrenner uit De Kwakel is zondagochtend geschept door een auto, bestuurd door een 25-jarige Mijdrechter.

De wielrenner reed over de Meent, komend uit de richting van Kockengen. Bij de kruising met de Provinciale weg N 401 stak hij over, zonder goed uit te kijken. Op dat moment kwam juist de auto van de Mijdrechter aanrijden van rechts. De fietser verleende geen voorrang en werd aangereden. Daarbij liep hij een hoofdwond en schaafplekken op. Zijn fiets brak in tweeën. De auto raakte licht beschadigd. De wielrenner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.