Juli 2006


bmi viert 20e verjaardag Amsterdam-Londen Heathrow route met speciaal tarief

bmi biedt reizigers naar Groot-Brittannië de mogelijkheid tot 6 juli a.s. een enkele reis Amsterdam-Londen Heathrow te boeken voor 20 euro (ex toeslagen). Er moet gereisd worden in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus a.s. Het speciale tarief, waarvoor zowel via de reisagent als online via www.flybmi.nl kan worden geboekt, is samengesteld om de 20e verjaardag van de bmi-verbinding Amsterdam-Londen Heathrow te vieren.
Amsterdam was in 1986 de eerste buitelandse bestemming voor bmi, en betekende tevens een keerpunt in de Europese luchtvaart, omdat hiermee voor het eerst een onafhankelijke luchtvaartmaatschappij toestemming kreeg om te concurreren met de twee nationale luchtvaartmaatschappijen op de route.

Chairman Sir Michael Bishop, die voor de viering van de 20ste verjaardag van de route naar Nederland was gekomen, memoreerde dat het openen van de Londen-Amsterdam markt gevolgd werd door een voortschrijdende deregulering in Europa, die leidde tot betaalbare vliegreizen voor honderden miljoenen passagiers.

"Recente gebeurtenissen in Groot-Brittannië en de V.S. onderstrepen het belang van transparante concurrentie bij vliegreizen. De consument zal altijd de dupe zijn als tarieven worden bepaald of beïnvloed door krachten anders dan een vrije en gedereguleerde markt."

Tijdens een informele jubileumlunch met een aantal vertegenwoordigers van de reiswereld, sprak Sir Michael zijn erkentelijkheid uit voor de steun die de route vanaf het begin van de Nederlandse reiswereld heeft gekregen.


* Noot voor de redactie:
bmi is Heathrow's op één na grootste luchtvaartmaatschappij. Gezamenlijk voeren bmi mainline en het regionale netwerk 1.700 vluchten per week uit naar Aberdeen, Alicante, Amsterdam, Antigua, Barbados, Belfast, Brussel, Chicago, Cork, Djedda, Dublin, Durham Tees Valley, Edinburgh, Esbjerg, Glasgow, Groningen, Hannover, Inverness, Kopenhagen, Las Vegas, Leeds Bradford, London Heathrow, Lyon, Manchester, Mumbai, Napels, Nice, Norwich, Nottingham East Midlands, Palma de Mallorca, Paris Charles de Gaulle, Riyad, Stornoway, Toulouse en Venetië.

* bmi is lid van Star Alliance, opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Star Alliance is verkozen tot beste luchtvaart alliantie door Skytrax in 2003 and 2005. De leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United, US Airways en VARIG Brazilian Airlines. Regionale leden Adria Airways (Slovenië), Blue1 (Finland) en Croatia Airlines versterken het wereldwijde netwerk. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 15.500 dagelijkse vluchten naar meer dan 842 bestemmingen in 152 landen.

Voor meer informatie (