Politie Zeeland


---

O-2531-2006 Aanrijding met letsel
Omstreeks 17.15 uur gistermiddag raakten twee personenauto's, op de Oesterdam in Rilland, betrokken bij een aanrijding.
Een van de twee auto's, bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Ossendrecht, verleende op de kruising met de Oude Rijksweg geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto uit Kalmthout. (leeftijd van de man is niet bekend) De Belg is overgebracht naar het ziekenhuis met nek- en rugklachten. In eerste instantie had de 18-jarige vrouw geen zichtbaar letsel, maar een tijdje na de aanrijding verloor de vrouw plotseling het bewustzijn. Voor haar werd ook een ambulance besteld en er werd geconstateerd dat de vrouw mogelijk een hersenschudding had opgelopen. De vrouw is naar huis gebracht en zal zich onder behandeling van een huisarts moeten stellen. De auto van de vrouw is total loss verklaard.

O-2532-2006 Eenzijdig ongeval, oorzaak drank.
Omstreeks 19.15 uur gisteravond vond op de Groeneweg in Bruinisse een eenzijdig ongeluk plaats.
Omdat het de gewoonte is om een blaastest af te nemen bij een aanrijding, werd dit nu ook gedaan. Uit de blaastest die bij de 27-jarige bestuurder uit Spijkenisse werd afgenomen, bleek dat hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed en het gevaar veroorzaken voor andere weggebruikers. Het voertuig waar de man in reed is weggesleept door een takelbedrijf.

O-2533-2006 Diefstal uit bedrijf
Gisteravond rond 19.35 uur werd ontdekt dat er was ingebroken bij een bedrijf aan het Geldeloozepad in Goes.
Van het pand werden ruiten vernield en er werd een satellietschotel uit het bedrijf weggehaald. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-2534-2006 Onder invloed
Omstreeks 1.09 uur vannacht werd in de Leeghwaterstraat in Hulst een 26-jarige man uit de gemeente Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed.
Politieagenten wilden de man en zijn personenauto controleren ter hoogte van de Verrekijker. Hiertoe gaven zij de man een stopteken. Hieraan voldeed de man niet en hij reed, met snelheden van 100 km. per uur, door. De politieagenten hebben de man nog gewaarschuwd met lichtsignalen en zwaailichten, maar dat alles mocht niet baten, de man reed stug door. Uiteindelijk is de man in de Leeghwaterstraat gestopt en toen de agenten hem aanspraken roken zij meteen waarom de man liever niet tot stoppen was gedwongen. Hij had behoorlijk diep in het glaasje gekeken. De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Omdat de man totaal niet voor rede vatbaar was is hij, met hulp van een buurtbewoner, geboeid en in de politieauto gezet. Daar is van de man een verklaring afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man was al twee keer eerder voor het rijden onder invloed veroordeeld. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

O-2535-2006 Brommobiel vernield
In Tholen, in de Polderstraat, werd rond 4.00 uur vannacht een brommobiel vernield.
Van het voertuig werden banden lekgestoken, spiegels vernield en de luchtinlaat werd onklaar gemaakt. Een schadebedrag is niet bekend.

---- --