Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Politieberichten district Oosterhout (02/07)

OOSTERHOUT NB, 2 juli 2006

Twee zwaar gewonden na gasexplosie op plezierjacht (update)

DRIMMELEN: Op vrijdagavond 30 juni raakten twee mensen zwaar gewond bij een gasexplosie op hun boot. Het gaat om een echtpaar afkomstig uit Made. De man (49 jaar) en vrouw (45 jaar) liepen ernstige brandwonden op. Het ongeval gebeurde rond 21.50 uur in Nationaal Park De Biesbosch, in het Gat van de Plomp, nabij Drimmelen

Door nog onbekende oorzaak vond er een gasexplosie plaats op hun stalen motorkruiser, waarbij de gehele opbouw uit elkaar werd geblazen. Alleen het drijvende onderste deel van de boot bleef over. Vier plezierjachten in de directe omgeving liepen schade op door rondvliegende glasscherven.

De gewaarschuwde hulpverleningdiensten zetten twee boten in om de slachtoffers te kunnen bereiken. Het ging om een speedboot van het Korps Landelijke Politie Diensten en de blusboot van de brandweer Drimmelen. Daarbij was personeel van de ambulancedienst aan boord gestapt. De hulpverleningsoperatie werd vanaf de walkant gecoördineerd door de Officieren van Dienst van de brandweer, politie en GGD. Op de plaats van de explosie zijn de beide de slachtoffers eerst gestabiliseerd, voordat zij werden overgebracht naar de nieuwe jachthaven in Drimmelen. Daar stond een medisch team klaar, dat zich ontfermde over de slachtoffers.

De vrouw is in eerste instantie met ernstige brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam en daarna verder vervoer naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Het mannelijke slachtoffer is in het Amphiaziekenhuis in Breda gebracht en daarna naar een Rotterdams ziekenhuis vervoerd.

Op het moment van de explosie waren er ook twee honden aan boord. Een van de honden raakte gewond door glasscherven en is verzorgd door personeel van de Dierenambulance. De andere hond was in eerste instantie zoek maar is door collega watersporters teruggevonden en opgevangen. Beide dieren zijn ondergebracht bij familie van het echtpaar.

De waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten, post Drimmelen onderzoekt samen met de technische recherche de toedracht van het ongeval. De politie heeft het restant van het plezierjacht inmiddels naar de haven van Drimmelen gesleept, waar de boot overigens een vaste ligplaats had. Omdat het wrak water maakte, is het inmiddels geborgen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer