Gemeente Deventer

Week 26

Bijna veertig jaar buurt- en speeltuinwerk in het Hoornwerk

Koninklijke Onderscheiding voor C.H. Meijer

Bij Koninklijk Besluit is C.H. Meijer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor buurt- en speeltuinvereniging Hoornwerk sinds 1968. Loco-burgemeester Ina Adema spelt hem de onderscheidingstekens op tijdens de receptie ter gelegenheid van de sluiting van het buurthuis Hoornwerk dat plaatsmaakt voor nieuwbouw.

Meijer is sinds 1968 bijzonder actief in de buurtvereniging die in de wijk een belangrijk plaats inneemt en een centraal ontmoetingspunt vormt. Sinds 1987 is hij, naast zeer betrokken en actief vrijwilliger, ook voorzitter en penningmeester van de vereniging.

Onder invloed van stedelijke vernieuwing verdwijnt de buurt langzaam maar zeker onder de slopershamer en moeten ook het buurthuis en de speeltuin plaatsmaken voor nieuwbouw. Daarmee komt een einde aan het buurtwerk waarvoor hij zich al die jaren met hart en ziel heeft ingezet. Ooit begonnen als organisator heeft hij zich de laatste jaren ontwikkeld tot intermediair tussen bewoner, de woningbouwvereniging en de gemeente.

Zijn belangeloze inzet was zeer intensief en hij heeft met zijn betrokkenheid bijgedragen aan het algemeen belang van de buurtbewoners waardoor het Hoornwerk tot op het laatst een leefbare buurt is gebleven.

Publicatiedatum: 28-6-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 28 juni 2006