Gemeente Amsterdam


Directie Communicatie

Persbericht
Eerste Amsterdamdag: feest voor alle Amsterdammers op zondag 2 juli

Amsterdam is een stad om verliefd op te zijn, en dat wordt gevierd met een eerste Amsterdamdag. Dat is het motto van de campagne die vandaag (donderdag 15 juni) van start gaat om Amsterdammers uit te nodigen om naar de eerste Amsterdamdag op zondag 2 juli op de Dam te komen, met muziek, cabaret, gesproken columns, mode en dans, doorspekt met de vele culturen die Amsterdam kent. Een dag om te laten zien wat er leeft en speelt in de stad en om samen te vieren dat wij Amsterdammers zijn.

De presentatie van de dag is in handen van Jörgen Raymann. Het middagprogramma start om 13.30 uur met optredens van Amsterdamse artiesten zoals Mieke Giga, Dries Roelvink, Ondrofeni, Willeke Alberti, Rajae en Senna, Lucretia van der Vloot en Yes-R, afgewisseld met bekende columnisten en cabaretiers als Johannes van Dam, Joost Zwagerman, Clark Accord, Jetty Mathurin en Roué Verveer.

Om 14.30 en om 15.30 uur speelt Jörgen Raymann het nieuwe Amsterdamse Culturenspel, genaamd Damsko. Deelnemers krijgen na afloop het bordspel mee naar huis. De winnaars ontvangen een cheque voor een geheel verzorgd weekend Amsterdam in een vijfsterren hotel. Verder is er een modeshow met kinderen en zijn er gratis hapjes in samenwerking met leerlingen van het ROC. Als sturend element voor het inhoudelijke programma en het decor op de Dam is de vorm en betekenis van het stadswapen van Amsterdam gebruikt.

Om 17.30 uur wordt de dag afgesloten met een muziekspektakel o.l.v. componist Merlijn Twaalfhoven in aanwezigheid van burgemeester Cohen. Vanaf 18.00 tot 21.00 uur draaien DJ's Yakuza, Saif en Mr. Wix.

Een motie van de VVD vorig jaar heeft geleid tot het organiseren van deze eerste Amsterdamdag. De invulling van deze dag sluit aan bij Wij Amsterdammers, het actieplan van de gemeente Amsterdam om de contacten tussen Amsterdammers te versterken en de sociale cohesie te bevorderen.

Meer informatie en beeldmateriaal van de campagne is te vinden op: www.amsterdam.nl/amsterdamdag

Pb-077