Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van Metropolis: op 2 juli 2006, Rotterdam, Zuiderpark.

Donderdag 11, persbericht nr. 06

HOOFDPODIUM
Voor het Hoofdpodium van Metropolis is Xavier Rudd bevestigd. De Australische surf/roots artiest maakt mooie, gevoelige songs. Dankzij een imposante podiumopstelling kan de multi-instrumentalist ook live uit de voeten. De one-man-band Rudd zingt, speelt harmonica, didgeridoo en slide op Weissenborns en banjo's. Het ritme komt van djembés en enkelbelletjes. Sensatie! (zie ook www.xavierrudd.com)

Het sprookje van Shout Out louds (zie ook www.shoutoutlouds.com): bescheiden vijftal uit Stockholm verovert wereld met sprankelende alternatieve pop. Scandinavische klasse.

Spank Rock laat zien dat de billen van een vrouw op ontelbare manieren kunnen deinen. De producties van Alex Epton zijn opgebouwd uit electrobliepjes, overstuurde beats en onverwachte sample-plaksels. Naeem is een grappige MC, die razendsnel weet te vertellen wat hem opwindt. De hiphop van de heren krijgt overal daverend applaus van de pers en de buzz voor Metropolis start hier. (www.spankrock.net)

REP-TENT
The Spinto Band (www.spintoband.com) is bevestigd voor de REP-tent. De zeskoppige band maakt rijk gelaagde popmuziek met invloeden van Bacharach, The Beach Boys en Zappa. Toch weten zij de complexe arrangementen feilloos te reproduceren op het podium.

WPM-TENT
Spierballen geboekt voor de WPM-tent: The Liszt (www.theliszt.com) is de nieuwe band rond zanger/gitarist Robert-Jan Gruijthuijzen, voormalig voorman van postgrungers Supernatural. Met bassist Ronald Herregraven (ex-7Zuma7) en Hans Jacobs (ex- Let's Quit) op drums bewees de band live al een flinke dosis Echte Rock in de gelederen te hebben.

Why? (www.anticon.com) is de indie-poprocksong op zijn best. De liedjes hebben Pavement-achtige melodieën, die zowel catchy als maf zijn. Yoni Wolf, voormalig MC, maakt schijnbaar achteloos de overstap van hiphop naar indierock. Unicum op Metropolis!

Services (www.myspace.com/services) gebruikt sequencers en synths om rock te maken. Trashy rock welteverstaan, want de New Yorkers zijn al eens vergeleken met Run DMC en de Blues Explosion die werd lastiggevallen door een ronkende Sherman-tank. Verwacht een maniakale set vol fun-first electronics.

Oorsponkelijk was El Pino and the Volunteers (www.elpinoandthevolunteers.com) bedoeld als uitstapje, maar het balletje begon hard te rollen. EPTV is een soort supergroep geworden met bandleden uit Wiseguy, Room 101, Raise Kain en Against Time. Het optreden op Noorderslag 2006 was voor Gijsbert Kamer reden om de band met The Jayhawks te vergelijken. El Pino and the Volunteers is net kersvers getekend door Excelsior voor hun debuutalbum.

Al eerder werden voor Metropolis Festival de volgende namen bevestigd: El Camino (www.elcaminosounds.com), The Gossip (www.gossipyouth.com), Herb-a-Lize-it (www.herbsound.nl), Silence is Sexy (www.silenceissexy.nl), Skank Around Sound (www.kagga.com/dab.htm), Supersonic (www.supersonic-sound.de), Winnieman (www.winniemansound.com), en The Wrens (www.wrens.com).