Politieberichten Lekstroom 14.35 uur

Utrecht, 02-07-2006

Getuigenoproep bedreiging

HOUTEN Op zaterdag 1 juli werd een man in een parkeergarage en een vrouw op de kermis bedreigd door een man. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 17.40 uur werd een 36-jarige man uit Houten in een parkeergarage op de Spoorhaag te Houten aangesproken door een man die hem zijn autosleutels vroeg. Nadat de Houtenaar weigerde ontstond een woordenwisseling, waarna de man de Houtenaar bedreigde. Na verbale dreigementen liep de man tenslotte richting de uitgang. Enkele minuten later kreeg de politie een melding dat op de kermis bij de botsautootjes problemen werden veroorzaakt door een man met hetzelfde signalement.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. De man had een getinte huidskleur, zwart haar, ongeveer 1.70 m lang, smal gezicht, kort sikje. Hij droeg een zwarte driekwart boek en een geblokte grijs / zwarte blouse. Hij sprak gebrekkig Nederlands.

Bedreiging met geweld

HOUTEN Op donderdag 29 juni werd een 17-jarige jongen uit Houten bedreigd door twee jongens, waarvan één een soort bivakmuts droeg. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.55 uur reed de 17-jarige jongen uit Houten op zijn scooter door de fietstunnel op de Houtense Wetering komende vanuit de wijk Het Hout. Bijna uit de fietstunnel werd een fiets voor zijn wielen gegooid. Hierop verscheen een blanke jongen van ongeveer 1.75 meter lang die dreigde zijn scooter mee te nemen. Vervolgens kwam een andere jongen tevoorschijn van ongeveer 1.60 meter lang. Hij was in het zwart gekleed en droeg een zwarte sjaal of een bivakmuts over zijn hoofd. Deze jongen dreigde met een lang scherp voorwerp. Vervolgens steekt hij de 17-jarige jongen in zijn onderarm. De daders renden de fietstunnel.

Getuigen van dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstoom op telefoonnummer 0900-8844.

Schennispleger in de tram

IJSSELSTEIN Een man pleegde woensdag op klaarlichte dag schennis in de tram richting Utrecht. Op woensdag 28 juni, omstreeks 12.10 uur stapte een 18-jarige vrouw uit Nieuwegein bij halte Clinckhoeff op de tram richting Utrecht. Bij dezelfde halte stapte ook een man in en ging naast haar zitten, aan de andere zijde van het gangpad.

De man pleegde onzedelijke handelingen bij zichzelf. De man had een lichtgetinte huidskleur, kort zwart krullend haar, een breed voorhoofd, leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. Hij droeg een roodkleurige jas tot op de heupen en een zwarte broek.

Bent u getuige geweest van het incident of heeft u informatie die de politie kan helpen? Neemt u dan contact op met de politie van het district Lekstoom op telefoonnummer 0900-8844.

Mannen aangehouden na vechtpartij

IJSSELSTEIN Zondagochtend 2 juli zijn na een vechtpartij twee jongens aangehouden en vervolgens bekeurd. Omstreeks 03.20 uur werd voor een horecagelegenheid op de Voorstraat gevochten. Daarop werd een 18-jarige man uit Nieuwegein en een 20-jarige man uit Schiedam aangehouden en bekeurd.

Getuigenoproep bedreiging / aanrijding

VIANEN De politie zoekt getuigen van een voorval op het parkeerterrein op de Lijnbaan op vrijdagmiddag 30 juni. Op vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur werd een 29-jarige man uit Leiderdorp tijdens het laden en lossen van een vrachtwagen met oplegger bedreigd door een 52-jarige man uit Vianen. Deze man, een bestuurder van een pick-up, heeft hem verbaal bedreigd en mogelijk getracht aan te rijden.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Bent u getuige geweest van het incident of heeft u informatie die de politie kan helpen? Neemt u dan contact op met de politie van het district Lekstoom op telefoonnummer 0900-8844.

Auto in beslag genomen

NIEUWEGEIN Na twee keer te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed heeft een 51-jarige vrouw uit Nieuwegein haar auto moeten afstaan.

Op vrijdagmiddag 30 juni omstreeks 18.15 uur werd de vrouw uit Nieuwegein aangehouden. Op het parkeerterrein aan de Brugwal reed zij met haar personenauto tegen een andere personenauto aan, waarop zij vervolgens wilde wegrijden. De politie werd geïnformeerd en kwam ter plaatse. Een blaastest wees uit dat ze 1120 ug/l in haar bloed had. Die avond omstreeks 20.05 uur trof de politie haar weer aan rijdend in haar auto op de kruising van de Noordstedeweg en de Sluyterslaan. Daarop is haar auto in beslaggenomen om te voorkomen dat zij weer zou gaan rijden. Tevens is proces-verbaal opgemaakt van het rijden met een rijverbod en met een ingevorderd rijbewijs.