Gemeente Tilburg

Datum
27 juni 2006

Zondag 2 juli

Natuurestafette en Streekfestival in Het Groene Woud

Ook publieksactiviteiten in Moerenburg

Op 2 juli organiseren diverse natuurorganisaties een Natuurestafette in Het Groene Woud. Tijdens de Natuurestafette kan jong en oud uitgebreid kennismaken met dit prachtige natuurgebied. Via spelletjes, observaties, wandelingen, exposities en nog veel meer activiteiten kunt u dit nationaal landschap echt ontdekken! De Natuurestafette is een initiatief van de Duurzame Driehoek, een samenwerkingsverband van dertien gemeenten in de driehoek Tilburg - Eindhoven - 's-Hertogenbosch. Namens de Duurzame Driehoek is de gemeente Oirschot trekker van dit project. Leden van de Werkgroep Behoud Moerenburg laten bezoekers graag kennismaken met de cultuurhistorie en het landschap van dit bijzondere gebied. U kunt hen ontmoeten bij Café Zomerlust aan de Oisterwijkse baan (tegenover het Volkstuinencomplex). Vrijwilligers van de plaatselijke IVN-afdeling maken u wegwijs op het natuurleerpad Moerenburg. Door dit pad te volgen komt u meer te weten over natuur en landschap in Moerenburg. Het pad is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral erg leuk voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Veel fietsroutes leiden naar het Landgoed Velder in Liempde, dat centraal in Het Groene Woud ligt. Daar vindt tussen 10.00 en 17.00 uur het Streekfestival Het Groene Woud plaats, waar nog veel meer te doen is! Het Streekfestival was in 2005 al een doorslaand succes met meer dan 12.000 bezoekers! Dit jaar is het programma nog groter en spectaculairder, dus dat belooft wat! Behalve de natuurorganisaties presenteren ook andere organisaties uit Het Groene Woud zich op Landgoed Velder. Op de verschillende themapleinen kunt u van alles zien, ruiken, voelen en proeven. Van sport tot kunst, van cultuurhistorie tot recreatie en toerisme en van horeca tot landbouw. Naast alle demonstraties, voorstellingen, kinderspelen, workshops en proeverijen zijn er ook optredens van bekende Brabantse artiesten en verzorgt Omroep Brabant live radio-uitzendingen. Zo wordt het Streekfestival ook dit jaar weer een fantastisch feest!

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten binnen de Natuurestafette, voor alle fietsroutes en het volledige programma van het Streekfestival op www.streekfestival.com.

Voor de pers

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeenten die participeren in het project Groene Woud.

Voor het Tilburgse aandeel kunt u contact opnemen met Imre van der Meulen, Themacommunicatie, telefoon 013 542 88 05.

---- --