Gemeente Son en Breugel


Brabants grootste tuin op het zuiden

Op zondag 2 juli 2006 wordt op Landgoed Velder in Liempde voor de tweede maal het grote Streekfestival Het Groene Woud georganiseerd. Het festival bevat alle ingrediënten voor een onvergetelijke dag uit. De organisatie pakt groots aan.
Werd het eerste Streekfestival vorig jaar op 26 juni 2005 nog gezien als opstartjaar, dit jaar zijn de doelstellingen nog ambitieuzer. Vorig jaar kwamen er maarliefst 12.000 bezoekers naar het gratis festival, terwijl 5000 mensen werden verwacht. Dit jaar verwacht de organisatie dat maarliefst 20.000 mensen het festival bezoeken.

Genieten op zn Brabants
Inwoners van de drie steden Den Bosch, Tilburg en Eindhoven, hebben een prachtig gebied in hun achtertuin liggen. Helaas zijn zij zich daar niet allemaal van bewust. Het doel van Streekfestival Het Groene Woud is om de inwoners van het natuurgebied én de drie steden, kennis te laten maken met al het moois dat Het Groene Woud te bieden heeft. Het Groene Woud wordt op 2 juli neergezet als Brabants grootste tuin op het zuiden. Dit thema staat tijdens de hele dag centraal.

Terreinindeling
De bossen rondom het Liempdse evenemententerrein vormen de bosschages die in een tuin voorkomen. De bezoekers komen door een fraaie hoofdpoort binnen, waarna ze arriveren op een centraal binnenplein. Hier bevindt zich een prieeltje met daaromheen vele tuin- en terrastafels. Op het plein vinden leuke activiteiten plaats, zoals een streekproductenproeverij en muzikale optredens. Daaromheen bevindt zich een aantal thematische tuinen. Relevante themas van Het Groene Woud, zoals cultuurhistorie, verbrede landbouw en natuur, komen in deze tuinen terug. De bezoeker treedt de verschillende tuinen binnen door tuinpoorten.

Voor elk wat wils
Een moestuin, een danstuin, een dierentuin, een beeldentuin en een speeltuin: voor elk wat wils!
Er is een breed programma samengesteld dat diverse doelgroepen zal aanspreken. Van leerzame presentaties over het Nationale Landschap, tot grote en spectaculaire demonstraties. Gezellige terrasjes, gevarieerde activiteiten en wedstrijden voor jong en oud. De organisatie van het Streekfestival doet er alles aan om het tweede Streekfestival nóg succesvoller te maken dan de eerste editie.

Meer informatie?
Op www.streekfestival.com en in diverse regionale kranten kunt u van april t/m juli alles lezen over het festival. Op de site kunt u vast sfeer proeven door een artist impression bekijken, die perfect visueel weergeeft hoe het Streekfestival 2006 eruit gaat zien. U kunt zich via de site tevens abonneren op de digitale nieuwsbrief Woudlopers. Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van alle activiteiten in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Voor vragen over het Streekfestival kunt u bellen of mailen met Imagro BV, Karlijn Rijkschroeff: 0485-550412 of karlijn@imagro.nl.