Ingezonden persbericht


Ibrahim Salou en Kristof Arys 'Spelers van het Jaar'

Persbericht 1 juli 2006 Voetbalkrant.com ­ Belgiumsoccer.be Ibrahim Salou en Kristof Arys waren de beste voetballers van het afgelopen seizoen in respectievelijk eerste en tweede klasse. Dat is het resultaat van de allereerste verkiezing van 'Speler van het Jaar' die werd georganiseerd door Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be, Vlaanderens twee grootste voetbalwebsites.
Voor het eerst in hun bestaan organiseerden Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be een verkiezing voor de beste speler uit zowel eerste als tweede klasse. Een uniek project, want nooit eerder kon de internetlezer zijn beste speler van het seizoen aanduiden. Via sms konden de lezers van beide websites hun favoriete speler uit een lijstje van tien genomineerden kiezen. De uitslag van de sms- voting telde voor 60% van het totale resultaat mee. De overige
40% werd ingevuld door de redactieleden van Belgiumsoccer.be en Voetbalkrant.com zelf.
Vooral de verkiezing voor eerste klasse verliep erg spannend. Ibrahim Salou en Mbark Boussoufa zorgden voor een zelden gezien spelletje haasje-over. Uiteindelijk zou de spits van Zulte Waregem (nu Club Brugge) het halen met 33,4% van de stemmen. De resultaten voor tweede klasse waren een stuk duidelijker. Kristof Arys kreeg maar liefst
46% van de stemmen achter zijn naam. De topschutter van Red Star Waasland had daarmee
30% meer dan runner-up Philip Haagdoren. De volledige top vijf van beide verkiezingen kan u onderaan vinden.
Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zullen nu samen de twee spelers opzoeken om hen de prijs te overhandigen. Uiteraard kan u daarna een verslag van beide ontmoetingen terugvinden op beide websites.
Ook de winnaars van het gsm-abonnement van sponsor Euphony zullen dan bekend gemaakt worden.
Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be kijken met andere woorden met een zeer voldaan gevoel terug op hun eerste spelerverkiezingen. Beide websites zullen dan ook volgend seizoen opnieuw op zoek gaan naar 's lands beste voetballer. Resultaten Speler van het Jaar eerste klasse:

1. Ibrahim Salou 33,4%

2. Mbark Boussoufa 24%

3. Birger Maertens 14,8%

4. Sergio Conceiçao 8%

5. Tosin Dosunmu 7%
Resultaten Speler van het Jaar tweede klasse:

1. Kristof Arys 46%

2. Philip Haagdoren 16,8%

3. Lee Martin 5,8%

4. Jeroen Mellemans 2,8%

5. Bart Vanhees en Wouter Scheelen 2,6%

Voetbalkrant.com
secretariaat@voetbalkrant.com

Belgiumsoccer.be
redactie@belgiumsoccer.be

Telefoon 0496/502673


---- --