Politie Twente

1 juli 2006

(

Controle caravans en aanhangwagens

Op vrijdagmiddag 30 juni heeft de politie Twente een speciale verkeerscontrole gehouden op caravans en aanhangwagens aan de Rijksweg A1 op de parkeerplaats Lonnekermeer in Deurningen. Hierbij is gelet op de lading; is er sprake van overbelading, scherpe of vallende lading. Ook wordt gecontroleerd of de bestuurder in het bezit is van het juiste rijbewijs (B of BE) en of het uitzicht goed is. De kentekenplaat, het kenteken, de koppeling en verlichting moeten ook in orde zijn.

Resultaten controle

De politie controleerde in Deurningen van 15.00 uur tot 17.00 uur totaal ongeveer 30 voertuigen waaronder 20 caravans. Het aanbod was niet groot. Alle caravans waren in orde. Bij de gecontroleerde aanhangwagens werden twee overtredingen geconstateerd. Een van de aanhangers had geen kentekenplaat en bij de ander was de verlichting niet in orde. Beide bestuurders werden bekeurd.

Resultaten eerdere controles in de regio

- Bij een controle op 20 juni in Holten aan de ondernemersweg werden twee boetes uitgeschreven voor het niet juist bevestigen van de losbreekreminrichting. - Aan de Gerard Doustraat in Almelo werd op dezelfde dag ook een bestuurder bekeurd voor het niet juist bevestigen van de losbreekreminrichting - Bij een controle op 28 juni in Tubbergen aan de Oldenzaalseweg is een bestuurder bekeurd omdat hij geen juiste kentekenplaat voerde. Ook kreeg een bestuurder een boete wegens afvallende lading.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --