Politie Gelderland-Zuid

Aardbeiendieven aangehouden

Buren, 01-07-2006 o Een 56-jarige Tielse en een 15-jarige Tielse jongen zijn vrijdagavond op de Boterkampsteeg aangehouden omdat zij door de eigenaar van een aardbeienkraam op heterdaad werden betrapt op diefstal van 4 doosjes aardbeien.

De zoon van een 51-jarige Burenaar die een onbemande fruitkraam bij zijn woning heeft staan waarin hij doosjes aardbeien te koop aanbied, zag dat een vrouw uit een auto stapte en er vandoor gingen met vier doosjes aardbeien waarvoor zij geen geld achterliet.

De 51-jarige Burenaar stapte in zijn auto en reed de auto achterna waarin de vrouw zat die de aardbeien gestolen had. In Tiel aangekomen reed de vrouw een doodlopende straat in. Toen zij stopte sprak de aardbeienverkoper haar aan, maar zij ontkende aardbeien gestolen te hebben. Toen de vrouw aanstalten maakte om weer weg te rijden belde een getuige de politie die erheen ging. De vrouw verklaarde de aardbeien in een winkel in Culemborg gekocht te hebben. Onder de stoel van de passagier, de 15-jarige jongen, vond de politie de doosjes aardbeien. De vrouw bleef ontkennen de aardbeien, ter waarde van 20,-- gestolen te hebben. Daarom werd zij en de 15-jarige jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden zij de diefstal. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (09)