Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 01-07-2006

Man moet nog zitten

s-Hertogenbosch vrijdagmiddag controleerden politiemensen op de Ampèrestraat in s-Hertogenbosch een 23-jarige man uit die plaats. Bij de controle bleek, dat de man nog 48 dagen hechtenis moest ondergaan. Hij is in verband hiermee ingesloten.

Te veel gedronken

s-Hertogenbosch Vrijdagavond rond 21.15 uur, werd op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch een 51-jarige vrouw uit Vught bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 1 uur.

Jongen aangehouden voor ernstige mishandeling

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een vechtpartij gemeld op de Burg. v.d. Heijdenstraat in Drunen. Bij komst van de politie ter plaatse troffen ze een 18-jarige jongen uit Haarsteeg. Deze jongen was zodanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Daar bleek dat hij een onderarm had gebroken. Naar aanleiding van deze mishandeling werd even later een 16-jarige jongen uit Drunen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de mishandeling te hebben gepleegd. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Terwijl de politie op de Burg. v.d. Heijdenstraat bezig was zijn nog twee jongeren, 17 en 18 jaar uit Drunen aangehouden. De oudste voldeed niet aan bevel of vordering om zich te verwijderen. Toen hij werd aangehouden probeerde de jongste van de twee dit beletten. Ook hij werd vervolgens aangehouden.

Aanhoudingen bij vechtpartij

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 02.00 uur, zijn drie mannen, 32, 33 en 35 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Politiemensen zagen dat het drietal met elkaar op de vuist ging in Visstraat in s-Hertogenbosch. Het drietal is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Na verhoor zijn ze zaterdag heengezonden.

Man wil politiebureau niet uit

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 48-jarige man uit Den Helder aan het hoofdbureau van politie in s-Hertogenbosch aangehouden. De politie had eerder die nacht bemoeienis gehad met de man die bij het uitgaan ruzie had gekregen met zijn vriend. De man kwam opnieuw aan het politiebureau om zijn verhaal te doen. De man wilde vervolgens het bureau niet verlaten. Hij is hierop aangehouden en ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor lokaalvredebreuk. Na verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.30 uur, werd op de Visstraat een 29-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Politiemensen zagen dat de man een 23-jarige plaatsgenoot mishandelde. Toen de politiemensen de man wilde aanhouden zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en sloeg de politieman die hem aanhield. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden bij opstootje

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag was een opstootje aan de Visstraat in s-Hertogenbosch. Terwijl politiemensen daar bezig waren, werden ze voordurend lastig gevallen door een 24-jarige man uit Vught. Ook na herhaalde vorderingen ging de man niet weg. Hierop is hij onder hevig verzet aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Na verhoor is hij zaterdag heengezonden.

Rijden onder invloed

Vlijmen In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 04.00 uur, werd op de Jonkheer de la Courtstraat in Vlijmen een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----

Vught In dezelfde nacht, rond 04.25 uur, werd op de Helvoirtseweg in Vught een 30-jarige vrouw uit Vught voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg ze een rijverbod van 1 uur.

Beginnend bestuurder te veel gedronken

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 02.30 uur, werd op de Kloosterstraat in Schijndel een 19-jarige beginnende bestuurder uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur. Ook bleek de jongen in het bezit te zijn van ruim 10 gram weed. De drugs zijn in beslag genomen en ook hiervoor is hij bekeurd.

Voor beginnende bestuurder gelden andere regels. Zo mogen ze een maximaal alcoholpromillage hebben van 0,2 . Ook zijn ze in het bezit van een zogenaamd punten rijbewijs.

Vrouw gewond bij ongeval

Haaren Zaterdagmiddag is een 19-jarige vrouw uit Haaren bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over de Pastoor Jansenstraat in Haaren. In de auto werd ze lastig gevalen door een wesp, waardoor ze van de weg raakte en tegen een lantaarnpaal reed. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Rijden zonder rijbewijs

Uden Vrijdagmiddag werd op de Abdijlaan in Uden een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 22-jarige bestuurder uit Uden geen rijbewijs bleek te hebben. Hij werd hiervoor bekeurd en de auto waarin hij reed werd in beslag genomen. De man was het hier niet mee eens en beledigde de politieman die hem bekeurde. Ook voor de belediging heeft de man een bekeuring gekregen.

Gewonden bij eenzijdig ongeval

Boekel In de nacht van zaterdag op zondag, even na 00.30 uur, werd een eenzijdig ongeval gemeld op de Dennenmark in Boekel. Een auto was door een te hoge snelheid van de weg geraakt, tegen enkele bomen gereden en over de kop geslagen. De inzittenden, twee mannen 29 en 22 jaar uit Boekel en Polen, een 22 jarige vrouw uit Handel en haar 2 jarige kind raakte gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Nog onbekend is wie de bestuurder van de auto was. Zowel van de 29-jarige man als van de vrouw alcoholtest gedaan. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Rijden onder invloed

Oss Vrijdagavond even na 18.30 uur, werd op de Singel 1940 1945 in Oss een 39-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.


-----

Rond 19.45 uur werd op de Roodborststraat in Oss een 25-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed op een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn een bromfietscertificaat of rijbewijs. Ook hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 9 uur.


-----

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.00 uur, werd op de Megensebaan in Oss een 37-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze een rijverbod van 5 uur.

Rijden met ongeldig rijbewijs

Oss Vrijdagavond werd op de Paganinistraat in Oss een auto gecontroleerd. Daarbij bleek, dat de 26-jarige bestuurder uit Oss met de auto reed, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Het rijbewijs dat de man overlegde en niet had ingeleverd, is in beslag genomen.

Te veel gedronken op snorfiets

Ravenstein In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.15 uur, is een 44-jarige man uit Hamond (België) bekeurd. Hij reed op een snorfiets over de Mgr. Borretlaan in Ravenstein. Toen politiemensen hem probeerde te controleren, probeerde hij via een erf en bossages te ontkomen. De man kon worden achterhaald. Bij controle bleek, dat hij te veel had gedronken om met een snorfiets te mogen rijden. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Man aangehouden

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man misdroeg zich in het uitgaanscentrum van Oss. Toen hij werd geweigerd bij een horecagelegenheid ging hij de portier te lijf. Ook politiemensen die hem aanhielden ging de man te lijf. Ook een 25-jarige man uit Oss werd aangehouden hij veroorzaakte ook overlast in het uitgaanscentrum. Hij gooide terrasstoelen naar de daar werkende portiers. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Het tweetal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

Cuijk Zaterdagmorgen is een 36-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige medewerkster van een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Cuijk te hebben mishandeld.

Brand bij bedrijf

Wanroij Zaterdagmorgen is brand uitgebroken bij een bedrijf aan het Molenveld in Wanroij. De brand brak uit in afgekeurde materialen die buiten lagen. Vermoedelijk is er een chemische reactie ontstaan onder invloed van de zon in de kunststof materialen waardoor de brand is ontstaan. De brandweer had het vuur snel geblust. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.