Juli 2006

webdevelopment

Verkeersdrukte Zuid Limburg door Tour
Op de wegen in Zuid-Limburg wordt het dinsdag enorm druk, waarschuwt de ANWB. Dinsdag is de finish van de derde etappe van de Tour de France in Valkenburg. De Tourorganisatie verwacht honderdduizenden bezoekers uit zowel Nederland, België als Duitsland. De ANWB adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer te komen. Valkenburg is prima bereikbaar met de trein. De NS rijdt met extra treinen om alle bezoekers te kunnen vervoeren. Bovendien rijden er tussen Maastricht en Valkenburg de hele dag pendeltreinen. Mensen die toch besluiten met de auto te komen moeten rekening houden met parkeerproblemen en files op de A2, de A76 en de N79.

De politie heeft verkeersmaatregelen getroffen. Zo gaan een aantal afritten langs snelwegen dicht en sluit men een paar provinciale wegen.

De organisatie heeft extra parkeerruimte gecreëerd in de directe omgeving van het parcours. De parkeerplaatsen zijn met borden aangegeven.

Er is een speciaal telefoonnummer opengesteld waarop bezoekers meer informatie over de verkeersmaatregelen kunnen krijgen: 043-6043184. Ook op http://www.valkenburg.nl/ (Tour, bereikbaarheid) is uitgebreide informatie te vinden.
2006-07-01