Digitale Gemeente Houten

ITH VRAAGT INTERPELLATIE AAN ROND WINDMOLENS HOUTEN

zaterdag 1 juli 2006 - Bron: ITH

Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) heeft interpellatie aangevraagd voor de gemeenteraadsvergadering van komende dinsdagavond. De interpellatie betreft de recente procedurele gang van zaken rond de windmolens in Houten. Bijgesloten vindt u de vragen die gemeenteraadslid Aad Verkade namens ITH aan het college heeft voorgelegd.

Overigens: ITH heeft in de persoon van gemeenteraadslid Gerard Zandbergen in deze kwestie eerder al schriftelijke vragen gesteld over de afgifte van de milieuvergunning en de vernietiging daarvan door de Raad van State - vragen die nog altijd niet beantwoord zijn. En toch gaat het college gewoon door met het overleg met Eneco (daar is blijkbaar wel tijd voor), iets wat voor ITH niet te rijmen is.

Eén van de vragen van ITH komende dinsdagavond betreft het advies van de bezwarencommissie, dat reeds beschikbaar was voor het college op 16 mei jl. Toch is met de behandeling daarvan ruim een maand gewacht, namelijk tot 20 juni jl., precies één dag voor de uitspraak van de milieuvergunning. Toeval? ITH wil alles rond het hoe en waarom weten. Bovendien: nu de milieuvergunning is vernietigd, is er een mogelijkheid om bestaand beleid (lees: keuzes) rond de windmolens aan te passen op basis van voortschrijdend inzicht. ITH wil weten of het college bereid is ernaar te kijken en/of hierover de mening van de gemeenteraad te peilen.

Waar het nieuwe college na de recente verkiezingentijd haar mond vol had van luisteren naar bewoners en het serieus nemen van bewoners, blijkt van die beloftes inmiddels alweer weinig. ITH is van mening dat de afhandeling van procedures aangespannen door inwoners die van hun rechten gebruik maken, op een meer begripvolle en respectvolle manier had moeten plaatsvinden. De nu door het college van Houten gekozen weg geeft nadrukkelijk het beeld dat inwoners van Houten (weer) niet serieus genomen worden en veroorzaakt zowel voor de gemeenschap als voor de betreffende inwoners aanzienlijke kosten in verband met de noodzakelijke rechtsgang.

De beide gemeenteraadsleden van ITH zijn beschikbaar voor het beantwoorden van eventuele vragen, ook ná de gemeenteraadsvergadering van komende dinsdagavond.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).