1e persbericht van zaterdag 1 juli 2006

Eindhoven, 01-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert automobilist na aanrijden fietser

De politie heeft vrijdag rond 18.00 uur in zijn woning in Woensel-Noord een man van 25 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou op de Gerretsonlaan met zijn auto met opzet tegen een 22-jarige Eindhovense fietser zijn aangereden. Een 19-jarige vrouw uit Eindhoven, die naast hem fietste, werd niet geraakt. De automobilist reed rond 17.15 uur langs de twee fietsers en had de muziek in zijn auto erg hard staan. De fietser bewoog mee op de muziek, tot ergernis van de automobilist. Deze keerde zijn auto, haalde de fietsers in, en stuurde naar rechts. De fietser werd daardoor door de wagen geraakt en viel op de grond. De automobilist ging er vandoor. De gewaarschuwde politie kon de man vervolgens thuis aanhouden op basis van het kenteken van de auto dat door het slachtoffer was genoteerd. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De fietser is niet ernstig gewond geraakt maar is voor controle naar het ziekenhuis geweest.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van poging beroving aan

De politie heeft vrijdagavond kort voor middernacht in het Anne Frankplantsoen een man van 28 jaar uit Utrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij woensdagavond 22 februari op de Paradijslaan een 45-jarige vrouw uit Eindhoven wilde beroven (zie ook 2e persbericht van donderdag 23 februari 2006). De vrouw zag de man vrijdagavond rond 23.15 uur weer op de Paradijslaan lopen. Ze waarschuwde de politie, die de man in het nabijgelegen Anne Frankplantsoen kon aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt verdachte van mishandeling op

De politie heeft vrijdagavond rond 23.15 uur in zijn woning in Stratum een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou eerder op de avond zijn 42-jarige echtgenote in hun woning hebben mishandeld. De vrouw meldde dat bij de politie, waarna de man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vreemdelingenpolitie controleert horecazaken

De Vreemdelingenpolitie heeft vrijdagavond bij 15 horecazaken in Eindhoven een controle gehouden op de Wet Arbeid Vreemdelingen. Dat gebeurde samen met de Arbeidsinspectie. Er werden in totaal twee mannen met de Egyptische nationaliteit aangehouden voor verder onderzoek naar de aanwezigheid in ons land. Ze zijn in vreemdelingenbewaring gesteld.

Helmond: Politie arresteert verdachte van steekpartij

De politie heeft zaterdagochtend rond 5.00 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden op de Rozenhof. De man wordt ervan verdacht dat hij maandag 19 juni een 32-jarige plaatsgenoot met een mes heeft gestoken (zie 1e persbericht van dinsdag 20 juni 2006). Sinds de steekpartij werd de verdachte door de politie gezocht. Surveillerende agenten zagen de man zaterdagochtend op de Anjerstraat lopen. Toen hij de politie zag, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging te voet werd de man op de Rozenhof aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie pakt man op na mishandelen zoon

De politie heeft vrijdagavond rond 23.15 uur een man van 44 jaar uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. De man zou kort daarvoor in de woning zijn 17-jarige zoon hebben mishandeld door hem te slaan. Hij zou daarbij zijn vrouw hebben weggeduwd. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie arresteert verdachte van fietsendiefstal

De politie heeft vrijdagavond rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden op de Stationsstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij daar kort daarvoor een fiets heeft gestolen. Toen de eigenaar van het rijwiel, een 17-jarige jongen uit Geldrop, uit de trein stapte, zag hij de verdachte op zijn fiets wegrijden. Hij hield hem tegen en sprak hem aan, waarop een discussie ontstond. Toen een 15-jarig meisje uit Geldrop wilde bemiddelen, sloeg de verdachte haar in haar gezicht. De gewaarschuwde politie heeft de Helmonder aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bakel: Poolse automobilist gewond bij aanrijding

Een man van 38 jaar uit het Poolse Radom is vrijdagavond rond 20.00 uur ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op het Nuijeneind. Hij is daar met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. Nadat de man door de brandweer uit zijn auto is gehaald, is hij met de traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar is hij opgenomen met ernstig hersenletsel.

Best: Auto gestolen

Vanaf de Nijverheidsweg is vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Renault Twingo (34-PH-JH).