Politie Midden- en West Brabant

Twee zwaar gewonden na gasexplosie op plezierjacht

DRIMMELEN, 1 juli 2006

Twee zwaar gewonden na gasexplosie op plezierjacht

DRIMMELEN: Op vrijdagavond 30 juni raakten twee mensen zwaar gewond bij een gasexplosie op hun boot. Het gaat om een echtpaar afkomstig uit Made. De man en vrouw liepen ernstige brandwonden op. Het ongeval gebeurde rond 21.50 uur in Nationaal Park De Biesbosch.

Het echtpaar verbleef op het moment van de ontploffing op een stalen motorkruiser in het Gat van de Plomp, nabij Drimmelen. Door nog onbekende oorzaak vond er een gasexplosie plaats op de boot, waarbij de gehele opbouw uit elkaar werd geblazen. Alleen het drijvende onderste deel van de boot bleef over

.

De gewaarschuwde hulpverleningdiensten zetten twee boten in om de slachtoffers te kunnen bereiken. Het ging om een speedboot van het Korps Landelijke Politie Diensten en de blusboot van de brandweer Drimmelen. Daarbij was personeel van de ambulancedienst aan boord gestapt.

De hulpverleningsoperatie werd vanaf de walkant gecoördineerd door de Officieren van Dienst van de brandweer, politie en GGD.

Op de plaats van de explosie zijn de beide de slachtoffers eerst gestabiliseerd, voordat zij werden overgebracht naar de nieuwe jachthaven in Drimmelen.
Daar stond een medisch team klaar, dat zich ontfermde over de slachtoffers.

De vrouw (leeftijd nog onbekend) is met ernstige brandwonden aan haar beide handen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het mannelijke (48) slachtoffer is in het Amphiaziekenhuis in Breda opgenomen.

De waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten, post Drimmelen onderzoekt samen met de technische recherche de toedracht van het ongeval. De politie heeft het restant van het plezierjacht inmiddels naar de haven van Drimmelen gesleept, waar de boot overigens een vaste ligplaats had.