Rabobank Kür op muziek met Anky van Grunsven

10 jarig jubileum met als Thema: "Er kan er maar een de beste zijn..."

AERDENHOUT, 20060616 -- 10 jaar de kúr op muziek op Mariënweide is een feit! In een sfeervolle ambiance is een avondvullend programma ontworpen om u optimaal te laten genieten van de paardensport, waarbij de dressuur de boventoon voert. Ook dit jaar kunnen we u melden dat de Rabobank Kur op Muziek zeker doorgaat. En niet zomaar! We hebben ons voor ogen gehouden om bij het 10 - jarig jubileum de grootste toppper van de dressuursport aan u te presenteren. Deze wens komt nu uit! De achtvoudige wereldtitel-houder (!!!) heeft zelfs haar vakantie omwille van de NHRV een dag opgeschoven.


Anky van Grunsven behoeft zeker na haar spraakmakende successen in Las Vegas, Sydney en onlangs in Amsterdam- geen nadere introductie. Ze verzorgt op 1 juli twee optredens: een dressuurclinic met een (ex) Rabotalent Tommie Visser en een demonstratie Kür op Muziek die zij te paard zelf inleidt.

Natuurlijk is Anky onze hoofdgast maar daar blijft het niet bij! In het thema dat wij voor dit jaar gekozen hebben: "er kan er maar 1 de beste zijn!" vinden wij ook andere spectaculaire acts, shows, presentaties, demonstraties en wedstrijdelementen.

Wie herinnert zich de hilarische Jack Russell Race uit 2001 nog? Deze wordt op veler verzoek opnieuw geprogrammeerd.

Maar liefst vier NHRV-amazones die minimaal op niveau Lichte Tour hebben gereden, verzorgen een sfeervolle en uiterst elegante quadrille. Zo ziet u dat een individuele sport toch in groepsverband prima te beoefenen is zelfs op een hoog niveau!

We hebben de beste fokmerries van Nederland met hun veulens die zich presenteren aan het publiek. De Harry's Horse Rubriek voor Jonge Dressuur Paarden is een logisch vervolg op de rubriek die ooit als Rijpaardenrubriek is begonnen maar niet helemaal de lading dekte. De Harry's Horse Rubriek voor Jonge Dressuur Paarden dekt deze lading veel beter en beperkt zich tot paarden die in of na 2000 zijn geboren.

De spannende stilte die we vorig jaar tijdens de finaleronde van Marco de Jong over de 1.80 meter hoge muur van de Puissance demonstratie ervoeren, proberen we dit jaar te evenaren door deze "Puissance" ook weer de dag te laten afsluiten. Vijf top ruiters en amazones strijden om de titel, waarbij buiten de kwaliteit van ruiter en paard, het samenspel van wezenlijk belang is.

Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat alles natuurlijk in eerste instantie draait om de twintig Z2 Kürruiters die strijden om het spectaculair hoge prijzengeld; het hoogste prijzengeld dat beschikbaar is gesteld door een lokale vereniging voor een wedstrijd op basisniveau.

Bedanken moeten we de sponsors, omdat zij dit evenement voor iedereen mogelijk maken: hierdoor heeft u gratis toegang tot het evenement!

Kom zaterdag 1 juli en zie Anky van Grunsven in actie op ons mooie Marienweide. U beleeft gegarandeerd een hele middag én avond mooie veelzijdige paardensport.

Terrein Mariënweide, Boekenroodeweg, 2111 HN Aerdenhout



Ingezonden persbericht