Ingezonden persbericht


16 februari 2006

Mededeling van concertorganisator The Alternative met betrekking tot nieuw popfestival

De twee concerten van de band LIVE in respectievelijk Paradiso en de Heineken Music Hall waren in no time uitverkocht. Vanzelfsprekend waren veel fans teleurgesteld. Onmiddellijk ging het gerucht gaat dat Live een extra optreden zou geven op een festival. Wij hebben geprobeerd dit geheim te houden, maar dat lukte niet.

Volgens concertorganisator The Alternative is er in Rotterdam plaats voor en behoefte aan een dergelijk popfestival en is het een waardevolle toevoeging aan het totale culturele aanbod van de havenstad. Daarom organiseert The Alternative op 1 juli aanstaande in samenwerking met Ahoy' en de Gemeente Rotterdam een ééndaags popfestival in en rond Ahoy': AHOY OPEN AIR.

Het festival bestaat uit Part I en Part II: hoofdact voor Part I is LIVE, waarvan in april de nieuwe cd `Songs >From Black Mountain' verschijnt. Godfather of Soul JAMES BROWN is hoofdact voor Part II (de afterparty) Ahoy Open Air begint om 14.00 uur en heeft meerdere podia. Vanaf 23.00 uur verplaatst het festival zich naar Hal 1 van Ahoy' voor AOA Part II (de afterparty). Voor deze combinatie is echter een beperkt aantal tickets beschikbaar.

The Alternative is blij met medeorganisator en initiatiefnemer Ahoy' en combineert graag haar faciliteiten met het gratis Rotterdamse Metropolis Festival, dat een dag later (2 juli) zal plaatsvinden. Met de integratie van productiemiddelen van beide festivals wordt er een nog beter gefaciliteerd Metropolis neergezet.

De productie van Ahoy Open Air wordt verzorgd door The Production Factory, bekend van Paas-, Pink- en Parkpop.

Op het moment dat er meer van het programma bekend is, volgen nieuwe mededelingen terzake.

AHOY OPEN AIR
m.o.a. LIVE & JAMES BROWN
zaterdag 1 juli 2006
terrein open: 12.00 uur aanvang: 14.00 uur
Entree 59 euro incl. Part II (met James Brown) excl. servicekosten Entree 49 euro excl. Part II, excl. servicekosten
AOA Part II vanaf 23.00 uur tot 2.00 uur
De kaartverkoop start vrijdag 17 februari om 10.00 uur

www.ahoyopenair.nl www.friendsoflive.com www.metropolisfestival.nl www.ahoy.nl www.godfatherofsoul.com www.livefanclub.nl www.rotterdam.nl www.thealternative.nl

Voor alle perscontacten kan contact opgenomen worden met Het Monumentale: Lieke Timmermans: 06 ­ 245 03 978 of lieke@het-monumentale.nl

THE ALTERNATIVE

Postaladdress: Postbus 3206 2601 DE Delft Tel : +31(0)15 ­ 2154212 Fax : +31(0)15 - 2135266


---- --