Gemeente Harderwijk


Regionale Veteranendag leidt naar Harderwijk

De Bond van Wapenbroeders, afdeling West-Veluwe/Flevoland, organiseert zaterdag 1 juli met steun van de gemeenten op de Noordwest-Veluwe een regionale Veteranendag. Tijdens deze dag worden de Nederlandse veteranen die in onze regio wonen in het zonnetje worden gezet. In het organisatiecomité zijn de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten, Elburg en Oldebroek vertegenwoordigd. De Veteranendag op de Noordwest-Veluwe is de regionale invulling van de Nederlandse Veteranendag op 29 juni, de verjaardag van wijlen prins Bernhard. Op deze dag toont de samenleving haar respect, waardering en erkenning voor de verdiensten van de Nederlandse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Libanon, voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan en alle andere gebieden waar Nederlandse militairen zijn ingezet. De regionale dag is dit jaar op zaterdag 1 juli.

Defilé
Het eerbetoon in onze regio krijgt de vorm van een gemotoriseerd defilé met oude legervoertuigen van de Army Vehicle Club en Keep them Rolling. De optocht start vanuit twee plaatsen. De ene route begint in Oldebroek en gaat via 't Harde, Elburg, Nunspeet naar Harderwijk. De tweede route loopt vanuit Putten via Ermelo naar Harderwijk. In Harderwijk trekken beide groepen als een aaneengesloten colonne door de Binnenstad. De stoet rijdt door naar het eindpunt: de Generaal Spoorkazerne te Ermelo. Daar krijgen de veteranen een receptie en een warme maaltijd aangeboden.

Aanmelden veteranen
Veteranen die willen deelnemen aan het defilé op 1 juli kunnen zich tot 1 april aanmelden bij het collegesecretariaat, tel. 411 427 of via secretariaat@harderwijk.nl.